31 Mart 2024 Mahalli idareler seçimlerinin sonuçları ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olsun. 
CHP, 1977 seçimlerinden bu yana 47 sene sonra 2. defa 1. Parti oldu. CHP'nin bu başarısını küçümsemiyorum ama sadece CHP'li belediye başkan adaylarının başarısı olarak görmüyorum. Bu başarıda 28 Mayıs 2023'te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra CHP'deki lider ve genel merkez yönetimindeki değişimin mutlaka  payı var. Başarıdaki önemli paylardan biri de 2019 seçimlerini kazanan 11 CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanlarının başarılı çalışmalarına ait. Başarıdaki paylardan biri de,  Cumhur İttifakının kendileri dışındaki muhalefeti düşmanlaştıran ve ötekileştiren söylem ve tutumlarından, her fırsatta kutsal dinimizi siyasete alet etmesinden,  Türk, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı yapmasından ve kendi partilerinin politikalarından rahatsız olan başta İYİ PARTİ olmak üzere diğer muhalif partilerin tepkilerini CHP'de birleştirmelerine aittir. Ayrıca bu başarıda özellikle İstanbul'da DEM Partinin CHP ile yaptığı örtülü İttifakın da rolü vardır. CHP'nin Türkiye genelindeki başarısında herkesi kucaklayan birleştirici Türkiye İttifakı söylemi tutmuştur. CHP, bu seçimde ülkenin vicdanlı, demokrat, milliyetçi,  vatansever muhaliflerin buluştuğu bir siyasi liman olmuştur. CHP'nin bu başarısındaki en büyük pay, enflasyondan ve hayat pahalılığından bunalan,  siyasi iktidarın rant düzeninden rahatsız olan, her yere para bulup  emekliye para bulamayan iktidara gösterdiği kırmızı karta aittir. Bütün bu faktörler CHP yönetiminin başarısını küçültmez. CHP yönetimi, partiyi her görüşteki seçmenin oy vereceği bir siyasi odak haline getirmiştir. Bu büyük bir başarıdır. 
AKP+MHP İttifakının şu hususları göz önünde bulundurması gerekir. 

Türk milleti bu ittifaka tepkisini; kibir, gurur ve sivil vesayetten, din istismarından, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığından, milleti bir bölümünü ötekileştirip düşmanlaştırmasından, rant ve beton düzeninden,  araç garantili köprü ve yol, hasta garantili şehir hastaneleri sisteminden, sadaka kültüründen, halkın yoksulluğuna, emeklilerin imkansızlığına karşı duyarsızken, saraydaki aşırı israftan, tutarsız ekonomik politikalarından, devlet kurumlarının itibarsızlaştırılmasından, devlet kademelerine ehliyet ve liyakata önem verilmeden mülakatla kifayetsiz yandaşların atanmasından ve Tek Adam yönetiminden rahatsız olduğunu çok net bir Kırmızı Kart göstererek ortaya koymuştur. 
AKP ve CHP'nin, milliyetçi seçmeni etkilemek için, halkın bir bölümünün oy verdiği legal bir partiyi vatan haini göstermesi de artık etkisini kaybetmiştir. Mesela İstanbul’da milliyetçi seçmen de Dem Partili Kürt seçmen seçmen CHP'ye oy vermekte beis görmemiştir.

Şu ortaya çıkmıştır ki, Türk milleti, tepkisini geç ortaya koymaktadır. Ama ortaya koyduğunda da çok net koymaktadır. 
Bu seçimin en çok kaybedeni İyi Parti,  MHP, hatta Zafer Partisi gibi milliyetçi partilerdir. Bu, Türk milliyetçiliğinin başarısızlığı değil, bu fikri temsil ettiğini iddia eden parti yönetimlerinin başarısızlığıdır. Aslında Türk milliyetçiliği fikri zayıflamamış, tam aksine geçmişin sol partileri bile bu fikre yaklaşmıştır. Türk milliyetçilerine düşen, içine düşürüldükleri dağılmışlıktan kurtularak bir an önce yeni bir kadro etrafında yeniden bir ve bütün olmaktır.

Herkesin bu seçim sonuçlarını çok iyi değerlendirerek kendine çekidüzen vermesi gerekir. 

Seçimden başarılı çıkan CHP'nin de kibirlenmeden  gururlanmadan ve şımarmadan halkın teveccühünü kazandıkları belediyelerde halka hizmetle taçlandırmalıdırlar.

Bu seçimin bir sonucu da ülkeden ümidini kesen ve ilk fırsatta yurt dışına gitme isteklerini yeniden gözden geçirmelerini ve yeniden ülkelerine ümit bağlamalarını sağlamıştır. 
2024 Mahalli idareler seçimleri sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum .

İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm! İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm!

Sakin Öner

Editör: Kerim Öztürk