İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Diyarbakır'da 7 polisin şehit olduğu saldırıdan sonra incelenen görüntülerde bomba yüklü otomobili yol kenarına bırakan teröristin yürürken sağ kolunu haraket ettirmediği gözlendi. Terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundaki teröristlerin silah taşıma şekilleri sebebiyle bir kolunu oynatmadan yürüdüğü bilgisini değerlendiren güvenlik birimleri, meydana getirilen operasyonda terörist A.Ç.'yi yakaladı.

Diyarbakır'da geçen perşembe günü polis servis midibüsüne bomba yüklü otomobille düzenlenen ve 7 polis memurunun şehit olduğu ataknın arkasından geniş çaplı sualşturma başlatan güvenlik birimleri, MOBESE'ler ve çevredeki kameralardaki görüntülere yoğunlaştı. Görüntülerde, 300 kilo bomba yüklü otomobili yol kenarına bıraktıktan sonrasında araçtan çıkan teröristin, yürürken sol kolunun normal yürüyüş pozisyonuna gore hareket ederken, sağ kolunun hareketsiz kalması güvenlik birimlerinin dikkatini çekti.

ÖRGÜTÜN DAĞ ekibinden

Dağdaki PKK'lıların intikal yada yürüyüş sırasında omuzlarında ya da ellerinde taşıdıkları namlusu yere doğru yönelmiş makineli tüfekleri, hareket etmesin diye devamlı tuttuklarını, bundan dolayı bir süre sonrasında tüfeğin asılı olduğu veya tutulduğu kolun istem dışı hareketsiz hale geldiğini söyleyen güvenlik birimleri, "MOBESE görüntüsündeki hem sağ kolun hareketsizliği, aynı zamanda teröristin sakinliği dağ tecrübesine haiz olduğunun işaretleriydi" dediler. Bu veri üzerine direkt dağ ekibine yönelen güvenlik birimleri, düzenledikleri operasyonda PKK'lı terörist A.Ç.'yi  Diyarbakır  Kocaköy'de yakaladı.

VALİLİK: 11 KİŞİ GÖZALTINDA

Diyarbakır  Cumhuriyet Başsavcılığı da dün yaptığı yazılı açıklamada özetle şu bilgilere yer verdi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen sualşturma kapsamında, 11 şüpheli gözaltına alınmıştır. Vaka hemen sonra kullanıldığı değerlendirilen bir araç İl  güvenlik Müdürlüğü görevlilerimizce yakalanmıştır. Vaka kapsamında yapılan ev aramalarında örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir."

Diyarbakır'da perşembe günü Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında polis servis aracının geçişi esnasında yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın uzaktan kumandayla infilak ettirilmesi sonucu 7 polis şehit olmuş, 13'ü polis, 14'ü sivil 27 birey de yaralanmıştı. PKK'lı A.Ç.'nin de fiil öncesi beyaz renkli otomobili güzergah üzerine parketmesi kameralara yansımıştı.
Editör: TE Bilisim