Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Başbakan Erdoğan il başkanlarına oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Yeni anayasa çalışmalarına değinen Başbakan Erdoğan, masadan kalkan tarafın AK Parti olmayacağının altını çizdi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı konuşmasından satır başları:

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

- Çalışalım bu iş bitsin, bu iş uzun uzadıya sürecek bir iş değil. AK Parti'nin talebi gerçekleşmesin diye bu iş uzuyor. Toplumda büyük bir uzlaşma varken biz bunun heba edilmesine izin vermeyiz. Dayatma anayasalara alışkın olanlar millete gitmemizi hazmedemezler. Biz bugüne kadar halkın takdirine karşı çıkanlarla mücadelemizi sürdürdük, sürdüreceğiz.

- Bu muhalefet, milleti, tarihinin hiçbir döneminde mümeyyiz olarak görmemiştir. Bu muhalefet, milletin tercihlerini hiçbir zaman dikkate almamış; daima milleti küçümsemeyi tercih etmiştir. İşte bugün de biz anayasa için halk oylamasını telaffuz ettiğimiz andan itibaren milleti küçümsemeye, milleti aşağılamaya, tahkir etmeye başladılar.

- Biz anayasa konusundaki çalışmaları seçim sandıkları kapatıldıktan sonra başladık. Daha o gün talimat verdik. Uzlaşmayı önemseyen, muhafaza eden biz olduk. Bizim 324 milletvekilimiz var, biz 3 temsilci verdik. Diğer üç partinin 215 milletvekili var ama 9 temsilci verdiler. Bizim derdimiz, üzümü milletçe yiyelim. Uzlaşmanın ve ittifakın tarafı olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

MECLİS'TEN ÇIKMAZSA MİLLETE GİDERİZ

- 100’ü aşkın madde görüşüldü ama 30-31 maddede uzlaşma sağlanabildi. AK Parti niye engellesin, AK Parti’nin öyle bir gücü mü var? Masadan kalkan taraf olmayacağız. Biz niye yeni anayasa yapamıyoruz, niye böyle uzuyor? AK Parti’nin talebi olan şey gerçekleşmesin istiyorlar. Bizim milletimiz AK Parti’yi gönül koltuğuna oturtmuştur. Meclis bu iradeyi kullanmazsa millete gider sivil bir anayasayı milletin takdirine sunarız. Elimiz kolumuz bağlı oturmaz, milletimizle yola devam ederiz.

- ‘Şantajla anayasa değişmez’ diyorlar. Biz de zaten bunu savunuyoruz. Müdahaleyle, silah zoruyla anayasa değiştirilmesini nereye koyduklarını merak ediyoruz.

'GALİLEO'YA KAFAYI TAKMIŞ DURUMDA'

- CHP Genel Başkanı şimdi Galileo’ya kafayı takmış durumda. Dünya yuvarlak mı düz mü? CHP bugüne kadar Gazi Mustafa Kemal’in hangi mirasına sahip çıktı? Bir tek CHP’nin adı kaldı, başka bir şey yok.

Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı

CİLVEGÖZÜ'NDEKİ PATLAMA

- Cilvegözü’nde Pazartesi günü bir patlama meydana geldi. Herkes olayın aydınlatılması beklenirken, ana muhalefet partisi olayı siyasi bir ranta dönüştürme telaşı içine düştü.

- Hükümeti suçlamaya başladılar. Aracın yönünün Suriye’ye doğru olduğunu iddia edecek kadar onurlarını, hizanlarını, insaflarını yitirdiler. Kamera görüntüleri yayınlandı. Ama bunlarda mahcup olacak, kızaracak yüz yok ki!

- CHP Suriye’nin kanlı Baas rejimine sözcülük yapıyor. Türkiye'nin çıkarlarını dahi çiğneyecek kadar Suriye'nin zalim rejimiyle bu muhabbetiniz nedir? Aylardır bu konuda, kamuoyunu tatmin edecek tek bir açıklama yapmadınız.

- Senin savunduğun avukatlar o örgütün mensubudur. CHP’nin Türkiye düşmanı örgütlerle muhabbeti olmamıştı, bu genel başkan bunu da başardı. CHP bu milleti hep inim inim inletmiştir.

'TEREDDÜT ETMEDEN BEDELİNİ ÖDERİZ'

- Eğer milletin yararınaysa, eğer ülkenin yararınaysa eğer kan, gözyaşı duracaksa biz AK Parti olarak her türlü bedeli ödemeye hazırız ve tereddüt etmeden de o bedeli öderiz.

- BDP iradeli ve dirayetli şekilde bu süreci götürmek zorundadır.

- Şehitliklerimiz kardeşliğimizin anıtıdır. Her çocuğun elinden tutup başta Çanakkale - -olmak üzere şehitliklerimizle tanıştırmak zorundayız.

Editör: TE Bilisim