31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
 Ergenekon ve Balyozcuları kurtaracak bir girişimde bulunmayalım” diyen bazı vekiller yönetime başvurdu.
Bazı milletvekillerinin “Ergenekoncuları ve Balyozcuları kurtaracak bir girişimin içinde yer almayalım” diyerek gelişmelerden duydukları rahatsızlığı parti yönetimine ilettikleri öğrenildi.

“HUKUKİ KAOS YAŞANIR”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la da görüşerek başlattığı Balyoz, Ergenekon gibi önemli davalara ilişkin “yeniden yargılama” formülüne ilişkin çalışmalar, AKP’deki rahatsızlık nedeniyle rafa kalkmak üzere. Parti içinde başlayan yeniden yargılama isyanı üzerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AKP sözcüsü Hüseyin Çelik’in, parti grubunu yatıştırmak amacıyla önerinin mimarı Metin Feyzioğlu’nu eleştiren açıklamalar yaptıkları ifade edildi.

Feyzioğlu’nun da önerisinin kesinlikle reddedilmesi gerektiğini, parti yönetimine ileten bazı milletvekillerinin özel yetkili mahkemelerin kararlarının yok sayılması seçeneğinin geçmişe dönük tüm kararları tartışmalı hâle getireceğini savundukları ve şu görüşü dile getirdikleri belirtildi:

“Bu sadece özel yetkili mahkemelerin değil devlet güvenlik mahkemelerinin hatta İstiklal Mahkemelerinin kararlarını da tartışmalı hâle getirir. Ülkede büyük bir hukuki kaos yaratılır.”

Parti içinde bu yönde rahatsızlık yaşanırken mevcut Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun (CMK) yeniden yargılamaya geniş imkânlar sunduğunu değerlendiren AKP hukukçuları, Anayasa Mahkemesi nezdinde bireysel başvurunun daha etkin kullanılmasına yol açacak bir formül arayışına girdi.



Taraf
Editör: TE Bilisim