Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
 Türkiye hava sahasına girdiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü iddia edilen Alparslan Çelik ve beraberindeki grup, İzmir Emniyeti'ndeki işlemlerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. 

Türkmendağı’nda savaştığı bir grup arkadaşıyla İzmir'e gelen Çelik, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. 
Çelik'in de aralarında bulunduğu 14 kişi ile birlikte bir Kalaşnikof marka tüfek ve iki tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirildi. Çelik ve arkadaşlarının, yemek yediği sırada polisin telefonla aranıp, restoranda silahlı kişilerin bulunduğunu ihbar etmeleri üzerine gözaltına alındığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında polis dün 23 ayrı adreste arama yaptı. Aramalarda, 4 tabanca, 2 telsiz, 1 kama ve 1 av tüfeği ele geçirildi. Bu arada, 
Alparslan Çelik'in çeşitli suçlardan hakkında kesinleşmiş 2 yıl 6 ay hapis cezası olduğu, bu nedenle de aranmasının bulunduğu öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan Alparslan Çelik'in de aralarında bulunduğu 14 kişi '6136 sayılı kanuna muhalefet' suçundan adliyeye sevk edildi. 
Editör: TE Bilisim