MHP Niğde il başkanlığı MHP Niğde il başkanlığı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 79. yıl dönümü törenle kutlandı.

Tören, Niğde Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, MHP 23. Dönem Milletvekili Mümin İnan, Vali yardımcıları Hanlar İden, Abdullah Uçgun ve Adülmutalip Aksoy, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Öztürk, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenci ve vatandaşlar katıldı. İlk tören, Atatürk’ün 5 Şubat 1934 günü trenle geldiği Niğde Gar’ı önünde başladı. Garda toplanan protokol üyeleri ve öğrenciler Atatürk Meydanı’na kadar kortej eşliğinde yürüdü.
Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan konuşma yaptı.

Atatürk'ün 79 yıl önce Niğde'ye teşrif ettiğini belirten Akdoğan, şunları söyledi: "1934 yılının 5 Şubat’ında Niğde’ye gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize teşriflerinin 79. yıl dönümünü kutluyoruz. Cumhuriyet'in kuruluşundan bu güne, Atatürk’ün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşılması için Türkiye’de son on yılda önemli adımlar atılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, bölgesinde istediğimiz arzuladığımız ülke konumunda olma yolunda hızla ilerlemektedir. Türkiye artık bölgesinde olduğu gibi tüm dünyada söz hakkı olan bir ülke konumundadır. Bölgesinde söz sahibi olan güçlü ve lider bir ülke olma başarısı için herkes üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmelidir.”

Konuşmaların ardında başarılı olan sporculara hediyeler verildi, şiirler okundu ve halk oyunu ekibi gösteri sundu. Ardından, Niğde Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Niğde Gazeteciler Birliği ve Niğde Gazeteciler Cemiyeti tarafından ortaklaşa düzenlenen resim sergisinin açılışı yapıldı.

Şeref defterine Vali Alim Barut, “Ulu Önder Atatürk;
Niğde’mizi şereflendirdiğiniz 5 Şubat 1934’ten bu yana 79. yıl geçmiş. Her geçen yıl ilkelerine ve eserlerine muhtaç olduğumuzu, sahip çıkmamızın elzem olduğunu ortaya koyuyor. En büyük eseriniz Cumhuriyet ve ilkeleri sayesinde aziz milletimiz her geçen gün huzura, refaha ve mutluluğa ulaşacaktır. Hem Niğdeliler, hem de şahsım adına minnet ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde duygularını yazdı.

Editör: TE Bilisim