Aydınlar Ocakları bir sivil toplum kuruluşudur.

Her sivil toplum kuruluşun mutlaka bir amacı vardır. Aydınlar Ocakları’nın amacı ise salt bir ideale yöneliktir.

Aydınlar Ocağı bu güne kadar ’Gündelikçi Politika’ dışında hiçbir parti ve hizbin odağında olmadığı gibi, arka bahçesi de olmamıştır. Aydınlar Ocakları ulusal ve uluslararası konularda Aziz Türk Milletinin yüksek menfaatleri doğrultusunda çalışmış, milli birlik ve beraberliği ilke edinerek onun tesisine çalışmıştır.

Aydınlar Ocakları İslami hassasiyetlerine rağmen başka milletlerin hak ve hukukuna saygı gösterirken, gönlünde de Türk Milleti dışında başka bir millete yer vermemiştir.          

Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!

Aydınlar Ocakları başka, başka hesapları olanların daima hedefinde olan bir kuruluş olmuştur. Bu güne kadar başka hesaplar peşinde olanların başarıya ulaşmamasının sebebi Aydınlar Ocaklarında var olan “Gönül Birlikteliği” olmuştur.

Aydınlar Ocakları ikbal arayanların bir kuruluşu veya atlama taşı değildir. Buraya gönlünü koyanların çoğunun ÜLKÜCÜ oluşmasına rağmen, tek bayrak, tek millet, tek vatan düşüncesini taşıyan her partiden gönüldeş bir arada bulunmaktadır.

‘Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır’  ilkesine inanıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi bozacak altın kupadan bize sunulacak zehirli şerbetlere dikkat etmek her aydının önem vermesi gereken başlıca düsturdur.

Ülkemizi içte ve dışta yakın, orta ve uzak tehlikelerin beklediğini akıldan çıkarmamak gerekir. Bunu anlamak için âlim olmak gerekmez. 200 yıllık Türkiye ve Avrupa tarihine bakmak yeterlidir.

Önümüzde Aydınlar Ocağının Genel Kurulu vardır.

Her arkadaşın bir kanaati vardır. Olması da gerekir. İçinden geçtiğimiz yol, derin bir çaydır. Atasözü olduğu için burada ifade temek isterim “Çaydan geçerken at değiştirilmez.” Prof. Dr. Mustafa ERKAL hocamızın başkanlığını uygun buluyorum.

Yönetimde kimin olması benim için o kadar önemli değildir.

Edebe uygun konuşma ve ifadede bulunma kişinin ahlak ve seciyesini gösterir. Kırıcı olmadan her türlü yapıcı tenkidi yapabiliriz. Selam ve dualarımla.      

Saygılar. 

Av. Mustafa ÖZKURT - 04.10.2021

 

 


Editör: TE Bilisim