Filistin’de bu noktaya nasıl gelindi? Filistin’de bu noktaya nasıl gelindi?
Suriye ordusuna bağlı savaş uçaklarının Halep'in Azez bölgesini bombaladığı, 1 cami ile 5 evin yıkıldığı bildirildi. Yıkılan yapılardaki insanların bir cenaze töreni için başka bir yere gittikleri, bu sayede can kaybı yaşanmadığı ancak 15 kişinin yaralandığı belirtildi.

Saldırı, dün saat 16.00 sıralarında gerçekleşti. 'Varil' adı verilen bombaların kullanıldığı hava saldırısında 15 kişi yaralandı. Yaralılar Suriye sınırına sevk edilen ambulanslarla Kilis’e getirildi. Çoğunluğu çocuk olan yaralılar arasında durumu ağır olanlar Gaziantep’e sevk edildi. Sınır bölgesinde başka ambulansların da hazır bekletildiği öğrenildi.

Türkiye - Suriye sınırın 5 kilometre uzağında gerçekleşen patlamalar Kilis’in sınıra yakın bölgelerinde de duyuldu. 5 bin kişilik Babüsselam Sınır Kampı'nda yaşayan mülteciler Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye girmeye çalıştı. Yanlarına sadece battaniyelerini alabilen Suriyeliler korku ve panik içinde yetkililere seslenerek yardım talebinde bulundu. Sınır bölgesine mültecilerin akın etmesinin ardından güvenlik güçleri gerekli önlemleri almaya çalışıyor.

Bölgede yardımlarını sürdüren İHH ekipleri, Azez'de evi yıkılan bir Suriyeli ile görüştüklerini ve eşi yaralı Suriyelinin kendilerine, “Bizden ne istiyorlar, evimizi bombalıyorlar, evimizde bıçak bile yok, biz rejime karşı en ufak bir tehdit oluşturmadığımız halde sadece camiye gidiyoruz diye zulmediyorlar. Dünyanın her yerinde zulüm gören sadece Müslümanlar oluyor. Tam namaz vaktinde camiyi hedef alan saldırı da bunun apaçık bir göstergesidir” dediğini aktardı.

Azez, Telrıfat ve Marea bölgelerinde dün gerçekleşen bombalı sadırılarda 5 kişinin öldüğü, 26 kişinin de yaralandığı ifade ediliyor.
Editör: TE Bilisim