Erdoğan Milliyet gazetesinin ele geçirdiği ve tüm basın organlarının sayfalarında yer verdiği İmralı tutanakları için medyayı suçladı.

Erdoğan, İmralı pazarlıklarında, teröristbaşı Öcalan’ın iddialarına cevap vermek yerine haberi yayınlayan gazeteyi topa tuttu. Medyanın bu tarz haberleri ‘atmaması’ gerektiğini iddia ederek, gazetecilik görevini yapan medyayı ‘ihanet’ ve barışı ‘baltalamak’la suçladı.

 

31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi

PATRONLARA SANSÜR ÇAĞRISI

Erdoğan, sürece katkı vermek isteyenlerin bu haberi atmaması gerektiğini belirten Erdoğan gazetye patronlarına yine sansür çağrısı yaptı. Erdoğan, “Bir gazete çıkmış, başlık atıyor, attığı başlıkla İmralı’dan haberler veriyor. Bir kısım medya yanımızda olmadı diye hep söyledim. Bu medyanın uzantıları, kalemşörleri şöyle yazıyor. ‘’Devlet yönetmek başka, gazete yönetmek başka’’ Şu çözüm sürecine katkı vermek istiyorsanız böyle bir haberi atamazsınız, atmamalısınız” dedi.

‘ARKADAŞLARA DA KONUŞMAYIN DEDİM’

Kılıçdaroğlu’nun çağrısına rağmen konu ile ilgili bir açıklama yapmama tutumunu sürdüren Erdoğan, konuşmadığını ve konuşmayacağını açıkladı. Tayyip Erdoğan AKP’lilere de konuşmayı yasakladığını bir kez daha açıkladı. Erdoğan, “ben konuşmuyorum, konuşmayacağım. Arkadaşlarıma da söyledim, konuşmayın diye. Attıkları başlıklarla gazetecilik yapıyorlarmış, böyle gazetecilik yapacaksan batsın böyle gazetecilik… Medya yine başbakan bize saldırdı diyecek. Bu çözüm sürecinde kim bu süreci baltalamak istiyorsa o benim de milletimin de karşısındadır. Önümüze konulan taş engeldir, söker atarız, kim olursa olsun dinlemeyiz” dedi.

Editör: TE Bilisim