Avrupa’da yaşayan bir gurbetçi akrabamı yolcu ettim.

-Kapıkulede son geceyi geçirip sabah yolculuğa devam edeceğim” dedi

IŞİD'in katlettiği Türklerin toplu mezarları açıldı. 800’den fazla Türk diri diri gömüldü IŞİD'in katlettiği Türklerin toplu mezarları açıldı. 800’den fazla Türk diri diri gömüldü

-Gümrüğü geç öyle istirahat et” dedim.

-Hayır Olu rmu ülke topraklarında son geceyi geçirip sabah öyle yola devam edeceğim” dedi.

-Yolunuz iziniz açık olsun çocukluk gençlik yıllarımız o yollardan hakka yürüyen baba ana ve sevdiklerimizin hasretini çekmekle geçti onların ruhu o yollarda sizinledir. yollarına izlerine selam söyleyin” dedim buğulanan gözyaşlarımı bir kez daha içime akıttım. Yolunuz iziniz açık olsun Allah kazadan beladan korusun.

 -Allah hiç bir Türk evladını vatansız etmesin. Sınır kapılarından ayrılan veya ülke sınırlarından giriş yapanların yaşadıkları o asil duyguları yok olursa işte o zaman biteriz.

Dünyanın neresinde olursak olalım gözümüz gönlümüz aklımız Türkiye’de olsun. Türk milletinin son kalesi Türkiye’dir. Türk milleti kıyamete kadar bedeli ne olursa olsun vatanını gözü gibi koruyacak bütün hesapları bozacaktır.

Kapıkule’den gelen son notuda paylaşmak istiyorum.

Evet Sabri abi,

Aynen dediğim gibi Kapıkule’ye geldik. Araç ve pasaport çıkışımızı yaptık. Bizim son kapıdan çıkmadan önceki park alanına aracımızı park ettik.

Burda belki 30-35 sefer girip çıkmışımdır her çıkışımda bu son noktada biraz daha kalalım diye içim sızlamıştır.

Üzülmüşümdür, sanki birşeylerim burda kalmışda arkama baka baka buradan ayrılmışımdır.

Bu ülkeye sevdalıyız. Her Kapıkule’ye gelip giriş yaptığımız zaman, sanki Gümüşhane Kabaköy’de babamızın evine girdiğimiz zamanki duygularım aynı. Çok huzurlu bir ortamda kendi topraklarımızda geceleyip sabah namazından sonra Allah cc nasip ederse Bulgaristan üzerinde sılaya doğru hareket edeceğiz.

Sevgi ve saygılarımı sunar size hayırlı geceler diliyorum.

E Taşçı - 14.11.2023 (Kapıkule sınır kapısı)

Editör: Kerim Öztürk