Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
 Şırnak'ın İdil İlçesi'nde bu gün sabah saatlerinde 8 okul ve 1 öğrenci yurduna PKK'lılar tarafından, ses bombalı, havai fişekli ve molotof kokteylli saldırı düzenlendi. PKK'lıların ateşe vererek yakmak istediği okullardaki öğretmen ve öğrenciler büyük panik yaşarken, okullar güvenlik nedeniyle boşaltıldı.
Turgut Özal, Yeni ve Yukarı olmak üzere 3 mahallede bulunan İdil Anadolu Lisesi, İdil Çok Programlı Anadolu Lisesi, İdil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bener Cordan İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Veysel Karani Ortaokulu, Anafartalar İlkokulu ve Anadolu Lisesi Öğrenci Yurdu'na PKK'lılar tarafından molotof kokteylli, havai fişek ve ses bombaları ile saldırı düzenlendi.
Cizre ve Silopi'de yasağın başladığı 14 Aralık tarihinden sonra PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin tehditleri nedeniyle eğitim sadece, güvenlikli mahallelerde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlk ve Orta Okulu ile İmam Hatip Orta Okulu ve İdil Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde eğitim devam ediyordu.

YDG-H'nin tehditleri nedeniyle bir ayı aşkın süredir eğitimlerin yapılmadığı 8 okulda okuyan öğrenci velilerine geçen hafta sonu okul yöneticileri, cep telefonu ile gönderdiği mesajla sınavların yapılması için öğrencilerin okula gelmesini istedi. Pazartesi gününden bu yana da saldırıya uğrayan 8 okul öğrencileri de okula gelerek sınavlara girdi.

Bugün sabah saatlerinde okula giden öğrenciler ve öğretmenler dersteyken, teröristlerin ses bombalı, havai fişekli ve molotof kokteylli saldırısına uğradı. Sınıflarında dersler yapılırken meydana gelen patlamalarda, öğrenciler ve öğretmenler büyük tehlike atlattı.

ÖĞRENCİLER ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA OKULU TERK ETTİ

Öğretmenlerin kontrolünde sınıflardan çıkan öğrenciler, çığlıklar içerisinde okulu terk etmeye çalıştı. Polisin zamanında müdahalesiyle, okullara yönelik saldırılarda can kaybı yaşanmadı.

Polisin bazı okullara müdahale etmesiyle birlikte öğrenciler okullardan tahliye edilirken, hendek ve barikatların bulunduğu Turgut Özal ve Yeni Mahalledeki okullardaki öğrenciler, velileri tarafından alınarak evlerine götürüldü.

Saldırılarda Atatürk İlkokulu ve Anadolu Lisesi Öğrenci yurduna atılan molotoflardan dolayı okul ve yurtta kısmi hasar meydana geldiği görüldü.

Editör: TE Bilisim