Çanakkale Anafen Dershanesi, TEOG sınavında merkezde 11, il genelinde ise 14 Türkiye şampiyonu çıkardı. İl merkezinde altı dersten yöneltilen 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak tam puan alan 14 öğrenciden Aleyna Alan, Berkant Boncukçu, Ece Coşkun, Gizem Ergin, Gülsüm Zeynep Koralp, Mehmet Ali Bingül, Melike Fenercigil, Nurgül Gürler, Revna Özdemir, Zeynep Kocabıyık ve Zeynep Müge Topaloğlu'nun Anafen öğrencisi olduğu bildirildi.

Anafen Dershanesi Müdürü Özcan Akgül, Çanakkale'de bütün soruları cevaplayan 14 öğrenciden 11'inin dershanelerinden çıkmasının önemli bir başarı olduğunu belirterek, bu başarılara alışık olduklarını söyledi. Her yıl bu başarıları elde ettiklerini aktaran Akgül, "Aileleri başta olmak üzere emeği geçen tüm öğretmenlerimizi kutluyorum. Farklı okullardan gelmiş, Anafen’de başarılarını pekiştirmiş bu öğrencilerimiz bize göre yılın ilk 11’i, altın takımıdır." şeklinde konuştu.

Çanakkale FEM-Anafen Dershaneleri Genel Koordinatörü M.Barış Soydan ise beş ilçede daha eğitim öğretim hizmeti verdiklerini hatırlatarak, "Ülke olarak eğitimde dershanelerin rolünü tartıştığımız bir yılı geride bırakırken elde edilen bu başarılar, önemli bir mesaj niteliği taşımaktadır. Ben de sevgili öğrencilerimiz başta olmak üzere değerli velilerimizi ve fedakâr bütün öğretmenlerimizi tebrik ediyorum." dedi.