Üsküdarda faaliyet gösteren Üsküdar Gümüşhaneliler Derneği yöenitimi, üyeleri ve Hemşerilerinin katılımıyla gerçekleşen anma programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ardından yapılan dua ile başladı. Daha sonra Milliyetçi Ülkücü Camianın yakından tanıdığı Sabri Şenel, Cebecinin oğlu Çağrı Cebeci ve Üsküdar Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Muammer Özkan duygu ve düşüncelerini ifade ettikleri birer konuşma gerçekleştirdiler.

ŞENEL: DİLAVER CEBECİ “FETİH BİLİNCİNİN MANA İKLİMİNİN MİHMANDARILARIDANDI"

Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına

Ülkücü camianın yakından tanıdığı Sınav Dershaneleri ve Göksu Sürücü Kurslarının kurucusu ve sahibi Sabri Şenel "Kur'an-ımızı, duamızı Allah kabul etsin. Bu kabirde yatanlara Allah rahmet eylesin. Bütün geçmişlerimize Allah rahmet eylesin. Evet içerisinde bulunduğumuz günler İstanbul'un fethininde yıldönümü. Merhum Dilaver Cebeci, fetih bilincinin mana olarak mihmandarlarından birisidir. Bu topraklarda bizi ebedi yapan binlerce yıllık Türk milletinin millet geleneklerinin, devlet geleneklerinin bayraklaştırıldığı, sancaklaştırıldığı simge isimlerden birisidir" dedi.

ÇAĞRI CEBECİ: "BABAM DİLVER CEBECİ, BİZE AĞIR BİR YÜK BIRAKTI"

Dilaver Cebeci'nin oğlu Çağrı Cebeci "Değerli hemşerilerim ayağınıza sağlık babamı yalnız bırakmadınız 14 seneyi geçti ama bizler aile olarak onu hala aramızda yaşadığı gibi hissediyoruz. Rahmetlinin böyle bir etkisi var, dostları arkadaşları hala bu iklimi devam ettiriyorlar. Rahmetli babam Dilaver Cebeci Gümüşhane'nin ender yetiştirdiği şahsiyetlerden bir tanesi ama sadece Gümüşhane değil Türkiye'de de şairlerden ve yazarlardan farklı bir çok özelliği var. Akademisyen, Şair, Yazarlığı, Mizahçı yönü ve Gazeteci yönü gibi bir çok yönü vardı. Hatta bu özelliği yalnız Türkiye'de değil, yurt dışına da taşmıştır. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan'da etkisi vardır. Bizler oralara gittiğimizde şiirleri oralarda bilinir hatta en son şiiriyle Makedonya'da Türkiye'yi temsil ettiğini biliyoruz. Dolayısıyla yükümüz büyük ve ağır. Ona layık evlat olabilmek ve onun adını ve yaptıklarını geleceğe taşımak bizim şiarımız ve göreviz olacaktır." diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

ÖZKAN: “DİLAVER AB ÜZERİMİZDE BÜYÜK EMEĞİ VAR”

Üsküdar Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Muammer Özkan ise "Hem Sabri abinin hem sevgili Çağrı kardeşimin güzel cümlelerinin üzerine çok şey söyleyerek o güzel ifadelerini dağıtmak istemiyorum. Tabi ki fikir dünyamızın mihmandarı merhum Dilaver abimiz herkes içinde benim içinde önemli olduğu gibi benim de bu günlere gelmemde üzerimde ciddi emeği hakkı olan bir isimdir. Dolayısıyla buradan kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Sizlere de yüreğinizle buraya katılmak için geldiniz için çok teşekkür ediyorum. Rabbimden tüm rahmeti rahmana kavuşmuş geçmişlerimize rahmet diliyorum. Onlarında mekanları cennet olsun" diye konuştu.

TÜRKİYEM 

Baş koymuşum Türkiye'min yoluna
Düzlüğüne, yokuşuna ölürüm,
Asırlardır kır atımı suladım.
Irmağının akışına ölürüm.

Deli sular, salkım-saçak söğütler,
Kışlada kumandan, asker öğütler,
Yaylalarda ata biner yiğitler,
Bozkurt gibi bakışına ölürüm.

Sevdalıyım, yangın yeri bu sinem
Doksan yıldır çile çekmiş hep ninem.
Pınarlardan su doldurur Eminem
Mavi boncuk takışına ölürüm.

Editör: Kerim Öztürk