YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
 Yurdun doğusunda beyaz esaret sürüyor. 
Özellikle Doğu Anadolu'da hayat durma noktasına geldi. Yüzlerce köy yolu kapandı, birçok yerde eğitime ara verildi. 

Beyaz kabusta ilk durak Tunceli. 300'den fazla köy yolu ulaşıma kapandı. İl merkezi ile Çemişgezek, Hozat, Mazgirt ve Nazımiye ilçelerinde 2, Ovacık ve Pülümür'de ise 1 gün süreyle okullar tatil edildi.

Muş'ta da aynı görüntüler vardı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Varto ilçesinde 2, il merkezinde ise 1 gün okullar kar tatiline girdi.

Erzurum:
Erzurum'da kar kalınlığı yarım metreye yaklaştı. Çok sayıda köye ulaşılamıyor. Kentte, ilk ve orta dereceli okullar bir günlüğüne tatil edildi..

Erzincan'da yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bazı ilçelerde bir gün, Erzincan Üniversitesi'nde ise 2 gün eğitime ara verildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, il genelinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Erzincan il merkezi ile Tercan, Otlukbeli, Kemaliye, İliç ve Çayırlı ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda bugün, Erzincan Üniversitesi'nde ise bugün ve yarın eğitime ara verildi.

Öte yandan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzincan-Erzurum karayolunun Erzurum istikametinde dün geceden beri ulaşım sağlanamıyor. Erzincan-Gümüşhane ve Erzincan-Sivas karayolunda ise ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor. Kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı kent merkezinde, zaman zaman elektrik kesintileri yaşanıyor.

Hakkari'de il merkezi ile Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde de eğitime kar molası verildi.

Gümüşhane:
Gümüşhane'de yoğun kar yağışı dolayısıyla eğitime 1 gün ara verildi.

Gümüşhane Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı dolayısıyla Gümüşhane merkez, Kelkit ve Köse
ilçesindeki tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, Torul ve Şiran ilçesinde ise taşımalı eğitim yapan ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Bayburt:
Bayburt'ta yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

HAVA TRAFİĞİ OLUMSUZ ETKİLENDİ

Elverişsiz hava koşulları hava trafiğini de etkiledi. Türk Hava Yolları'nın bazı iç ve dış hat seferleri iptal edildi. Yetkililer yolcuları uyardı, ''Havalimanına gitmeden önce mutlaka telefonla bilgi alın'' denildi. 
Editör: TE Bilisim