Uykuyla tedavi Uykuyla tedavi
 MİLLİ İLAÇ SANAYİMİZİN İLK ŞİRKETİ DEVA'NIN KURUCUSU 1943 VEFA LİSESİ MEZUNU DR. VASIF TOPÇU'YU (1926-2010) VEFATININ 7. YILINDA YAPTIRIP DEVLETE BAĞIŞLADIĞI ŞİLE DR.  VASIF TOPÇU FEN LİSESİ'NDE 19 KASIM 2017 PAZAR GÜNÜ TÖRENLE ANDIK.

Sağlığında Vefa Lisesinin fen laboratuarlarının, arşivinin modernizasyonunu sağlayan, "multi medya destekli eğitim" projemizi destekleyen, başarılı öğrencilerimize burs veren VASIF TOPÇU büyüğümüzü anma toplantısına dört yıldır katılıp lisenin çoğunluğu yatılı olan zeki öğrencilerine, insanlığa ve milletine yararlı hizmetler yapan bu kişileri rol model alarak alıp, Atatürk'ün  ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarma hedefine ulaştırmaları gerektigini öğütlüyorum.

Toplu iğnenin ithal edildiği dönemde hocalarını ve doktor arkadaşlarını ortak ederek milli ilaç sanayimizin temellerini atan büyük eğitim hayırseveri Dr. VASIF TOPÇU'nun hatırasına sahip çıkan muhterem eşleri Ayten Topçu hanımefendi ile okulun değerli yönetici ve öğretmenlerini, yazdıkları şiir ve kompozisyonlarla Vasıf Topçu'yu andılar.


Editör: TE Bilisim