Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt’ten Şırnak’ın Silopi İlçesi’ne geçerek burada özel bir şirkete ait termik santralin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Erdoğan, kendisine tepki gösteren bir vatandaşı böyle azarladı.

VATANDAŞI AZARLADI

Başbakan Erdoğan’ın, konuşması sırasında tören alanında bulunan bir kişi, firmanın yollarını yapmadığını, kendileriyle ilgilenmediğini ve santralin zehir saçtığını söyledi. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan tepki gösterip, şöyle dedi: “Nankörlük yapma otur, otur. Nankörlük yapma. Ekmek bulamazsınız yemeye, ekmek gelir sonra da ekmeği tepersiniz. Şuralarda 800 milyon dolarlık yatırımı buraya kim getirir. Teşekkür edeceğiniz yerde başka şeyler konuşuyorsunuz. Bu Başbakan gerçek neyse gerçeği konuşur. Biz, marifet iltifata tabidir diye böyle bakmışsız böyle inanırız. Bu ülkede taş üstüne taş koyana biz teşekkür ederiz. Terör var diye kimsenin gelmediği yere 800 milyon dolarlık bir yatırım geliyor, siz teşekkür edeceksiniz. El üstünde tutacaksınız, başka şey konuşuyorsunuz. Bizim özel amigolara ihtiyacımız yok. O yüzden biz çok çalışacağız. Çok üretmeye muhtacız. Üreteceğiz ki buralar güzelleşsin. Bu tesisin tamamı bittiğinde buradan üretilen elektrik Şırnak’ın iki misli kadar olacak. Yani Şırnak’ın artık benim elektrik yok falan diye bir sorunu olmayacak. Dolayısıyla bize düşen şükrandır. Bize düşen teşekkürdür ve bu yerli üretim olacak. Bu santralle yıllık 150 milyon dolar daha az doğalgaz ithal edeceğiz. Buradan da bir fayda elde ediyoruz. Yani hem Silopi, hem Şırnak hem bölge hem de Türkiye kazanacak.”

Editör: TE Bilisim