Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan AKP’lilere, BDP heyeti ile Öcalan arasındaki İmralı görüşmelerinin basına sızan tutanaklarıyla ilgili “susun” uyarısı geldi. Bazı kabuller ve kurmaylarının kendisi için hazırladığı doğum günü kutlaması için dün mesaisinin bir bölümünü partisinin genel merkezinde geçiren Erdoğan, kurmaylarına İmralı tutanaklarına ilişkin “Arkadaşlar yorum yapmasın” talimatı verdi.

Başbakan Erdoğan’ın doğum günü olan 26 Şubat’ta Meclis grup toplantısında yapılan kutlamanın ardından dün de parti genel merkezinde Genel Başkan Yardımcıları, grup yöneticileri ve Gençlik Kolları Başkanı’nın katıldığı dar kapsamlı bir kutlama gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre kutlama sırasında Erdoğan’a kurmayları içinde Kabe örtüsünden bir parçanın da yer aldığı bir tablo hediye etti. Sohbet havasında geçen ve geçmiş anıların yadedildiği kutlama sırasında Erdoğan’ın oldukça keyifli olduğu öğrenildi. Kurmaylarıyla geçmiş günleri yadeden Erdoğan, sohbet sırasında bir kurmayının “Efendim bugün Ahmet Bey’in (AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın) hem doğum hem de evlilik yıldönümü” anımsatması üzerine, Milletvekili seçilmeden hemen önce Adıyaman İl Başkanıyken evlenen Aydın’ın nikah şahitliğini bizzat yaptığını anlattı. Ardından Aydın’a “Ahmet çocuk sayısı kaç?” diye soran Erdoğan, “2 Efendim” yanıtını alınca, “3 Olsun” dedi. Bu sırada gruptakiler “5 yılda 2 çocuk fena bir rakam değil” diyerek Aydın’a destek verirken, Aydın’ın “3 için çalışıyoruz” demesi herkesi güldürdü.

Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı

Erdoğan’ın genel merkez mesaisi sırasında İmralı görüşmesi tutanaklarının basına sızması konusunu da kısa bir süre değerlendirdi. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, bazı AKP’lilerin “2. Oslo skandalı” olarak tanımladıkları tutanak olayı ve kamuoyuna yansıyan içerikle ilgili basına değerlendirme yapılmamasını isterken kurmay kadrosuna grubu kastederek “Arkadaşlar konuyla ilgili yorum yapmasınlar” talimatını verdi.

Editör: TE Bilisim