Lübnan merkezli Al Mayadeen televizyonu, askeri bir kaynağa dayandırdığı haberinde Rus savaş uçaklarının da havadan destek verdiği Suriye ordusu ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanan Palmira’nın, yeniden Suriye yönetiminin eline geçtiğini aktardı.

​​Suriye devlet televizyonu SANA da Rus savaş uçaklarının desteğiyle gerçekleştirilen Palmira’nın özgürleştirilmesi operasyonunun sona erdiğini duyurdu.

​Bölgede gece boyunca şiddetli çatışmalar yaşandığı kaydedilirken, antik kent ve yerleşim bölgelerinde de kontrolü tamamen ele geçiren Suriye ordusunun, Rakka ve Deyr Ez-Zor’a geri çekilen IŞİD militanlarını takipte olduğu ifade edildi.
AFP’ye konuşan bir kaynak, “Gece boyunca süren ağır çatışmalardan sonra, ordu şu anda Palmira’da tam olarak kontrol sağladı; hem antik kalıntıların olduğu bölgede hem de yerleşim bölgelerinde” dedi. Kaynak, askerlerin antik kente yerleştirilen onlarca bomba ve mayını imha etmekle uğraştığını belirtti.
 

'400 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ'

Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdulrahman, Palmira’daki çatışmalarda 400 IŞİD militanının öldürüldüğünü söyledi.

Başkent Şam’a 210 kilometre mesafede bulunan Palmira, IŞİD’in kalesi Rakka’nın geri alınması için büyük öneme sahip. UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Palmira antik kentini de içine alan bölge, 2015 Mayısı’nda IŞİD’in eline geçmişti.

 

Editör: TE Bilisim