İstanbul Gümüşhane Dernekleri Federasyonu Başkanı (GÜDEF) Bayram Demir ve heyeti Bursa Torul Kürtün Derneği Başkanı Mustafa Demirci, Kürtün STK Başkanı Salim Koca ve Bağlama, Damlı, Kırgeriş, köyleri muhtarları Kırgeliş köyü muhtarı Alpaslan köse Bağlama köyü muhtarı Ali Altuntaş Bursa Gümüşhaneliler dernek başkan yardımcısı Orhan Aydın ile birlikte Gümüşhane Kürtün zirvelerinde buluştu.

Ziyaretle çok büyük moral desteği verildi. Başkanlar mücadeleden asla vazgeçilmeyeceği vurgusu yaptılar.

Çünkü hiç bir Kürtün köylüsü ve Gümüşhaneli Müslüman Türk evladı toprağından vazgeçmez. Buna tarih şahittir. Bu yanlıştan dönüleceği beklentisi her başkan tarafından dillendirildi. Konu enine boyuna masaya yatırıldı milim geri vitesi yok mücadele kararlılığı sürüyor.

Bizde bu güzel ziyaret için başkanlarımız ve heyetlerine yürekten teşekkür ederiz.

Gümüşhaneliler olarak bizim hiç kimsenin toprağında gözümüz olmadığı gibi hiç kimseye oldu-bitti ile verilecek bir karış toprağımız yoktur.

Biz o bölgede ve ülkede bir milletinin evlatlarıyız. Devletimizden beklediğimiz adil kararlar ve adaletin kalıcı biçimde tesisidir. Gümüşhane’nin sınırlarının değiştirilerek küçültülmesine şehirde ve şehir dışında yanlışın düzeltilmesi mücadelesine destek anlamında tam bir ittifak vardır.

Tepkiler ölçülü medeni demokratik yasal zeminde hak yerini buluncaya kadar sürecektir. Gümüşhane’nin en kuzey noktası ve dağların avucundaki zirvelerden tüm memleket sevdalılarına selam olsun dediler.

HABERALP MERKEZİ

Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!

Editör: Kerim Öztürk