Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 GÜMÜŞHANE'DE KAYALARDAN SES GELİYOR YETKİLİLERDEN ÇIT YOK! 


Pestil köme diyarı ve bu konuda marka olan bir şehrin yetkilileri bir konuya ancak bu kadar duyarsız olabilir. Harşit vadi yatağı boyunca tam bir hazan mevsimi yaşanıyor. Bülbüller duta kargalar cevize hasret göçmen kuşlar artık sebze meyve bahçelerine uğramaz oldu. Bülbülün duta feryadı kayalarda yankılanıyor ama duyan kulaklar sağır konuşan diller lal gören gözler kör tam bir basiret bağlanması siyasi ve bürokratik körlük yaşıyoruz.

Ülkenin temel çıkış çözüm kapısı üretim olmasına rağmen adeta üretene direkt ve endirekt ceza kesiliyor rantiye şantiye düzeni sadece imar ve müteahhit rantını yönetiyor. Çocukluk dönemlerimizde ellerimiz nasırlanarak su bağladığımız meyve ve sebze bahçeleri doğal dere ıslahları yol geçirme adına yol geçsin anlayışımız istismar edilerek adeta meyve bahçeleri çöle döndü. Gümüşhane Kabaköy’de defalarca talep etmemize rağmen iptal edilen ark ve suyumuz bağlanmadı.

Müteahhit firma adeta Ali kıran baş kesen bu ne sorumsuzluk hiç kimseyi dinlemiyor batırdığı yerlerin suyunu bağlamamakta direniyor. Tamamen ticari kaygı dışı oluşturduğumuz dut bahçesinin suyunu kesen her kimse ramazan arifesin de onu Allaha şikayet ediyoruz. Köyde bu kadar mağduriyete rağmen AKP ye rekor oy çıkması aslında bu vurdumduymazlığın mükâfatı (!) ve baş sebebidir. Meyve suyu kumanya kömür nasılsa geliyor hoşaf yapmayı bırakan komşularımız "Allah Allah" diyen vadinin canlılarının zikrine mani oldular. AKP siyasi bedel ödemeliydi ama taassup derecesine varan particilik artık hizmet yap oy al ölçüsünü gerdir kutuplaştır siyasi rüşvet şaibesi ile oy almaya döndürmüştür. Yazıklar olsun böyle bir kafaya komşuluğa sorumsuzluğa!

Sabri Şenel
Editör: TE Bilisim