Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 İlker Başbuğ Başkanlık Sistemiyle ilgili Açıklamalarda bulundu; Sözcü'den Uğur Dündar'a konuşan İlker Başbuğ sisteme ilişkin eleştirilerini sıraladı ; Sözcü gazetesinde yayınlanan bir bölümü sizlerle paylaşıyoruz ; İşte İlker Başbuğ'un yeni sisteme ilişkin açıklamaları

Başbuğ anayasa değişikliği teklifine ilişkin olarak "Başkanlık sisteminde başkanlara olağanüstü yetkiler verilmesi halinde yasama ile yürütme arasındaki 'kontrol-denge' prensibini koruyamazsınız. Başkanı “tek adam” durumuna sokarsınız" görüşünü savundu. 1924 Anayasası'ndan örnekler veren Başbuğ, "1924 Anayasası'nın oluşturulması sürecinde Cumhurbaşkanı'na, Meclis'i dağıtma ve seçimleri yenileme yetkisinin verilmesi istendi. 

Bunun yanında, Cumhurbaşkanı'nın geri çevireceği kanun tekliflerinin üçte iki çoğunlukla kabul edilmesi ve Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri'nin Başkomutanlığı'nın da Cumhurbaşkanı'na verilmesi de diğer istenilen konular arasındaydı. TBMM bu teklifleri kabul etmedi ve Atatürk'e bu yetkileri vermedi" diye konuştu. 

(Kaynak: Sözcü, Ulusal)





Editör: TE Bilisim