• Medeniyetler ülkesi dünyanın en beyefendi ve hanımefendisi olan örnek sosyal ilişkiler geliştiren bir milletiz.Asırlarca "Osmanlı hanımefendisi" ve "beyefendi" gibi nezaket ifade eden,bu sıfatları en büyük onur ve iltifat kabul eden, bir kültürden geliyoruz.
    Bunun yerine şimdi stres yüklü, kabalığı maharet zanneden, basit kabadayılık gösterişleri,ucuz erkeklik şovları ile ne kadar yozlaşmaya, yüz tuttuğumuzu gösteren serseri mayınlar topluluğu haline geldik. Artık ölçüler zerafetten nezaketten adamlık ve hanım efendilikten kurtlar vadisi tiplemelerine mafya özentisi beşinci sınıf kolfalara kayan çürümüşlük kokuşmuşluk yaşıyoruz.

    Bu sosyal yapı herkesin yaşama iklimidir ne ekersen onu biçersin bu ortamda birlikte yaşıyoruz.Bu şartları ıslah etmek özlenen yaşanan örnek değerleri hayatımıza geri getirmek nefsimizden etrafımızdan ve tüm sosyal çevreden başlayarak bu ilişkileri ıslaha yeniden orjinale uygun konumlandırmaya hayatımıza taşımaya ihtiyaç vardır.

    Aksi takdirde bunun üzücü faturasını birlikte yaşar birlikte mutsuz sonuçlara katlanmak zorunda kalırız.Şehirleşmek medenileşmek insani değerleri hayatımıza taşımak iken şimdi artık asimle olmak çözülmek ilkesizlik normal davranış kalıpları haline geldi.Sahi bu yolculuk nereye kadar sürer?

    Dünyaya fert ve cemiyet yaşantımız asırlarca örnek olarak sunulurken,batılı ülkelerden örnekler verilerek kendi kendimizi aşağılama ifadeleri son derece onur kırıcı ve utanç vericidir.İnsanlığa medeniyeti insanlığı insanca yaşamayı öğreten bir millet yiğitliği eşkıyalıkla karıştırır hale gelmiştir.

    Titremeli öze dönmeli biz olmalıyız güvenilen gıpta edilen yeni bir toplumsal modeli geçmiş gün ve gelecek öngörüsü ile sentezleyerek ve bu mutlu yaşama iklimini hayata geçirmek zorundayız.

    Artık geleneksel değerlerinden aşağılık kompleksi duymayan,inanç ve kültür değerleri İngiliz Japon vb milletler gibi korunması gereken milli ve manevi iklim olduğu idrakinde olmak zorundayız. Çağ dışı aşağılık kompleksinden kurtularak küresel alemde öz güveni yüksek kendi zengin birikimi ile var olmak olmazsa olmaz görevimiz omalıdır.