İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Kartal’da, kendilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından plaka sözü verildiğini belirten servis minibüsçüleri E-5 Karayolu’nu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Kadir Topbaş’a tepki gösteren servisçilerin eylemi sırasında, zaman zaman gergin anlar yaşandı. 

Servis minibüsçüleri sabah saatlerinden itibaren E-5 Karayolu Soğanlık mevkiindekiİstanbul Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binası önünde toplanmaya başladı. Daha önceden kendilerine Belediye Başkanı Topbaş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da plaka sözü verdiğini dile getiren servisçiler, sözlerin yerine getirilmesini isteyerek protesto gösterisi yaptı. Sayıları gittikçe artan servisçiler E-5 Karayolu’nu yan yollar dahil olmak üzere çift yönlü trafiğe kapattı. ‘Biz sözü Cumhurbaşkanımızdan aldık’, ‘Plakamızı istiyoruz, servisçilerle oynamayın’, ‘Sayın Cumhurbaşkanım biz sigarayı bıraktık ama plakamızı alamadık’, ‘Uzun adam sana güveniyoruz’, ‘Topbaş sabrımızı taşırma’ yazılı döviz ve pankartlar taşıyan grup, Kadir Topbaş aleyhine sık sık slogan attı. Yolun kapatılmasına sinirlenen araç sürücüleri ile servisçiler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Tepki gösteren sürücülerin araçları, servisçiler tarafından tekmelendi. Sadece içinde hamile bir kadının bulunduğu araca ve ambulanslara geçiş izni verildi. 

Piyasaya çok borçlarının bulunduğunu dile getiren servisçiler, Cumhurbaşkanı Erdoğanve Belediye Başkanı Topbaş’ı verdikleri sözleri tutmaya davet etti. Eylem sırasında çevik kuvvet polisinin de güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Editör: TE Bilisim