BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Her ne kadar Kılıçdaroğlu görüşmeyi bir fikir teatisi olarak anlattıysa da, Abdullah Gül-Kemal Kılıçdaroğlu buluşması manidar buldu. Bir kısım kamuoyu bunun 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir yoklama olabileceğini düşünürken, bazı yazarlar da buna "Atlantik ittifakı" demeyi tercih etti.

Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar, köşesinde bu buluşmayı yerden yere vurdu. Exeter'li Abdullah Gül'ün, Cumhurbaşkanı olurken bile frak giymediği halde İngiltere Kraliçesine frak giyinip gitmesini onun İngiletere sevdasına bağlayan Sabahattin Önkibar, böyle biriyle CHP'nin ne işi olabileceğini sordu.

Kemal Kılıçdaroğlu ise, televizyon programında yapılan söyleşide fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Ancak kamuoyu bu buluşmaya farklı anlamlar yükleyeceğe benziyor.

Özellikle Sabahattin Önkibar'ın bu konudaki köşe yazısının bölümü şu şekilde:

"Duyulunca Kemal Kılıçdaroğlu itiraf etti, Abdullah Gül’le gizlice buluşmuşlar.

İyi de Exeter’li Abdullah, Atatürk’ü protesto adına Cumhurbaşkanlığı yemini esnasında frak giymezken, Kraliçe Elizabeth İstanbul’a geldiğinde onun hatırına frak giyen Türklük kavramı karşıtı ve Paxamericana-Britanya-Suudi-İsrail gözdesi değil midir?

Soruyorum, Türk Ordusu’na yapılan Ergenekon kumpasına “Delillendirin” emriyle start verip PKK’yla yapılan ihanet açılımının fikir babası olan bu Abdullah’la, Kemal Kılıçdaroğlu niçin buluşur?.. Cevap arıyorum CHP lideri AKP kurucusu bu adamdan hâlâ ne umar, ne bekler?

Söyleyin bu buluşmanın okuması Atlantik yoldaşlığı değil midir?"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun değindiğimiz programdaki açıklamalarını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim