Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Yasası'nın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP Antalya eski İl Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ve CHP Alanya İlçe Teşkilatı üyesi Aliye İşman'ın Antalya'nın Alanya ilçesindeki düğününe katıldı. Kılıçdaroğlu, otelin girişinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir basın mensubunun, Büyükşehir Yasası'yla ilgili CHP'nin tutumunu sorması üzerine Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili hazırlık yaptıklarını ve Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi.

Yakın zamanda Anayasa Mahkemesi’ne gideceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Bu konuda hukukçu arkadaşlarımız hazırlık yapıyor. Önümüzdeki günler içinde Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız. Özellikle kapanan belediye başkanlıkları konusunda Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'nın bir koşulu var. Halkın onayının alınması gerekiyor. Kapanan belediyeler anayasaya, uluslararası hukuka aykırı olarak kapatıldı. Bunların tekrar açılması lazım, o nedenle Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız.” dedi.

Kılıçdaroğlu daha sonra eşiyle birlikte düğün salonuna geçti. Kılıçdaroğlu, Özçelik ve İşman'ın nikah şahidi oldu. Kılıçdaroğlu, evlilik cüzdanını geline, Alanya Belediyesi tarafından hediye edilen yemek kitabını da damada verdi.

Bir süre düğünde kalan Kılıçdaroğlu, daha sonra salondan ayrıldı.
Editör: TE Bilisim