Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde önceki gün özel bir firmanın işine son verilecek ve devam edecekleri noter huzurunda çekilen kura ile belirlenme olayına Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir iş adamı işyerine tepki amaçlı yeni işçiler aldı.

    Geçtiğimiz gün özel bir firmanın kura ile işçi çıkarma olayını basın yoluyla öğrenen Kadirlili Yasdıoğlu Metro Market sahibi Kasım Yasdıoğlu olay karşısında çok üzüldüğünü ve fazla işçisi olmasına rağmen tepki amaçlı 5 kişiyi daha işe aldığını söyledi.

    4 adet marketi olan ve bu işyerlerinde 50 yerine 74 işçi çalıştıran Yasdıoğlu, önceki gün kura ile işçi çıkarılma olayından etkilenerek 5 yeni işçi daha aldığını ve ileriki günlerde yine işçi alacağını ifade etti. Market çalışanlarını ve yeni işe alacağı kişileri market salonunda toplayan Yasdıoğlu, burada yaptığı konuşmada “Kura ile işten çıkarma olayı beni çok etkiledi. Geçen gün 80 kişi kura ile özel bir firma tarafından işten çıkarıldı. Tombala çekiyor gibi işten çıkarmayı protesto ediyorum. İnsanların gururu ile oynayarak işten çıkarma işlemi yapıldı bu davranış çok yanlış.“ diyerek elindeki torbayı yere attı ve ardından torbayı yaktı.

İşe yeni giren işçiler Kasım Yasdıoğlu’na teşekkür ederek işe çok ihtiyaçları olduğunu, işten kura ile çıkarılan kişiler için ise çok üzüldüklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim