Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir
MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Ergenekon davalarının başlangıçta haklı gerekçeler üzerine oturtulduğunu, bugün ise Türk ordusunun tamamını etkisizleştirmeye dönüştüğünü savundu.

Aydın, Trabzon'da partisinin Park Restoran’da düzenlediği Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini ifade etti. Önümüzdeki süreçte ülkede çok önemli gelişmelerin yaşanacağını söyleyen Aydın, Suriye, İran ve Türkiye üzerinde üzerinden eş zamanlı bir plan yürütüldüğünü iddia etti. Ortadoğu’daki yeni şekillenmede hükümetin figüranlık yaptığını ileri süren Aydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı maceraperest tavrından vazgeçmeye çağırdı.

Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Koray Aydın, sözü Ergenekon davalarına getirerek, “Başlangıçta, demokratik nizamı silah kullanarak değiştirmeye niyet ve arzusu taşıyanları deşifre edip, onları saf dışı etmek gibi haklı ve doğru bir düşüncenin üzerine oturtulmuştu. Şimdi geldiğimiz noktada anlıyor ve görüyoruz ki, bu haklı gerekçesinin üstüne Türk ordusunun tamamını etkisizleştirmek isteniyor. Neredeyse silahlı kuvvetleri yönetecek hiçbir subayın kalmadığı, en sonunda Hava Kuvvetleri'nde pilotların dahi toplu istifalarıyla, belki de uçaklarının tümü aynı anda kalkamayacak konuma düşürülmüş durumda. Bugün, kolu, kanadı, kuvveti kırılmış, en temel direnç noktası törpülenmiş, isteksizleştirilmiş bir Türk ordusu manzarasıyla karşı karşıyayız.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan’ın bazı konularda dönüşler yaptığını savunan MHP’li Aydın, sözlerine şöyle devam etti: “Bir de baktık ki durup dururken içerde olan askerleri uzun tutukluluk hallerinden şikayeti olan, bunu da bir televizyon programında hiç yüzü kızarmadan anlatmaya başladı Başbakanımız. Herkes bir anda ‘ne oldu da Başbakan böyle bir yola girdi ve böyle bir söylemde bulunuyor’ demeye başladı. Bununla yetinmedi, bir generali de hastanede ziyaret etti. El ele, göz göze aşk yaşıyorlar adeta. Bu kadar dönüşü bile rahat yapabilen bir başbakanın bir planının olmaması mümkün mü? Bunlar, PKK ile yürüttüğü görüşme trafiği içerisinde ileride yapabileceği muhtemel vermelere karşı bir denge oluşturabilmek için yapılıyor. 'Tamam onları bunu yaptım ama karşılığında da bütün subayları bıraktım' diyebilecek bir ortam inşa ederek, teröristlerle Türk askerini birbirine eşit olarak takdim eden tehlikeli bir oyunun içerisine giriyor. Bunu hiçbirimizin kabul etmesi mümkün değil.”

Milletvekili Aydın, 4. yargı paketiyle iktidarın, KCK'dan tutuklu bulunanların tamamını serbest bırakma hazırlığı içerisinde olduğunu öne sürdü. Başbakan Erdoğan’ın milliyetçilik kavramı üzerinden milletin kafasını karıştırmaya çalıştığını ifade eden Aydın, bir ülkenin başbakanın milliyetçiliği ırkçılık gibi göstererek siyaset yapamayacağını söyledi.

Öte yandan MHP İl Başkanı Muammer Demeli, Genel Başkanları Devlet Bahçeli'nin il başkanlığı binasının açılışı için 17 Mart'ta Trabzon'a geleceğini belirtti.
Editör: TE Bilisim