Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, İmralı tutanaklarının ikinci Oslo faciası olduğunu belirterek, “Tamamen suç delili olan bu belgeleri savcılar soruşturmalıdır. Görevini yapmayanların hakkında da görevini yapmak da zamanı geldiğinde elbette bu ülkeyi sevenlerin birinci derecede işi olacaktır.” dedi.

    TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri, tutanaklarla ilgili “Terörist başı ile yaptırdığı görüşmelerin halka yansımasını istemediği tarafları var. Demek ki halktan sakladığı taraflar var. Demek ki halk duyduğu zaman tepki göstereceği, asla kabul etmediği unsurlar var bu işin içinde. Türk milletinin kabul etmeyeceği şeylerin terörist başı ile görüşüldüğü ve hatta halkın bunları bilmesinden hükümetin korktuğu anlaşılıyor. Tutanakları yayınlayan gazeteye duyulan öfkenin altında da bu korku var.” şeklinde konuştu.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın genel af olmayacağı yönündeki açıklamalarını hatırlatan Yeniçeri, “Genel af yok, diyorsunuz. Zaten sizin genel af çıkarmanıza gerek yok. Hakan Fidan da, şekil A da olduğu gibi, çıkartırsınız özel af sonra bunu genelleştirirsiniz olur genel af. Size yol mu yok sayın Başbakan.” diye konuştu.

    İMRALI TUTANAKLARI İKİNCİ OSLO FACİASIDIR

    Özcan Yeniçeri konuşmasında, “Çarşaf çarşaf yayınlanan İmralı tutanakları ikinci Oslo faciasıdır. Bu tutanaklar suçüstü yapılmasını gerektiren derecede önemli belgelerdir. Terör örgütüne silah bırakma, yurt dışına teröristlerin çıkartılması görüşülüyor denilerek, Türk milleti aldatılmıştır. Millete yalan söylenmiştir. Tamamen suç delili olan bu belgeleri savcılar soruşturmalıdır. Bütün savcıları göreve çağırıyoruz. Net olarak ifade ediyoruz. Görevini yapmayanların hakkında da görevini yapmak da zamanı geldiğinde elbette bu ülkeyi sevenlerin birinci derecede işi olacaktır. Bu belgeler gerçek iktidarın İmralı’ya taşındığını, AKP iktidarı ve Başbakan Erdoğan’ın boşa düştüğünü göstermektedir. Başbakan’ın telaşının nedeni de budur. Anayasayı ‘yaz Sırrı’ komutu ile İmralı canisi kaleme aldırmaktadır. Cumhuriyet savcıları yıkımı seyretmemeli, görevlerinin gereklerini yapmalıdır. AKP iktidarı, meşruiyetini ve legalitesini ayaklar altına almıştır. Geçmiş dönemlerde de bu tür iktidarlara karşı uygulanan ilke şu olmuştur: ‘Kendini haysiyetten ıskat eden bir hükümetin ıskatı farz olunur.’ Iskatın düşme anlamını geldiğini burada ifade edeyim.” görüşünü belirtti.

    YENİÇERİ, BAKAN ÇAĞLAYAN'A SESLENDİ

    MHP Milletvekili Yeniçeri, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın Kürtlüğünü söylemekte sıkıntı çektiği yönündeki açıklamalarını da değerlendirdi. Çağlayan’ı kınadığını söyleyen Yeniçeri, “Hangi şart altında olursa olsun kişiler analarını, babalarını, ecdatlarını, aşiretlerini, bağlı bulunduğu aileyi şerefle onurla taşırlar. Bizim arkadaşlarımızın içinde her etnik gruptan insan vardır… Demek ki sizde bir problem var. Medeni cesaretiniz yok, yiğitliğiniz eksik, biraz da korkak davranmışsınız. Bunu getirip de PKK’nın önünde devleti diz çöktüren bir mekanizmayı desteklemenin aracı olarak kullanmanız ayıptır. Ayıp etmeyin.” dedi.

    “ARINÇ ŞÜKRETSİN, DAĞA ÇIKMIYORUZ, BASIN TOPLANTISI YAPIYORUZ.”

    Başka bir gazetecinin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve kendisi hakkında çok sık basın toplantısı yapılmasına yönelik eleştirilerini hatırlatması üzerine Yeniçeri, şu değerlendirmede bulundu: “Biz basın toplantısı yapıp yapmayacağımızı sayın Arınç’a söyleyecek durumda değiliz. Sayın Arınç’a haddini bilmesini, sınırları aşmamasını tavsiye ederim. Espri de yerine göre yapılır. O da zekanın bir yansımasıdır. Ayrıca siz ülkeyi bu kadar kritik bir viraja getireceksiniz, gündemi alt üst edeceksiniz ve biz konuşmayacağız. Sayın Arınç şükretsin ki dağa çıkmıyoruz, basın toplantısı yapıyoruz… Bize akıl verecek durumda değil, kendisine sağlıklar diliyorum.”
Editör: TE Bilisim