MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç'ın MHP lideri Devlet Bahçeli hakkındaki hakarete varan ifadelerle dolu yazısına aynı sertlikte cevap verdi. Semih Yalçın, "Kamuoyu önünde MHP'yi karalayarak temayüz etme ve yalayacak daha çok çanak kapma gayretkeşliğinin bugünkü öne çıkan yarışçısı Engin Ardıç olmuştur. Bilindiği gibi bu kişinin soyadında geçen Ardıç kuşu da kendisi gibi sadece ötmektedir, gürültü yapıp kulakları tırmalamaktadır" dedi.

MHP'li Semih Yalçın "İktidar, toplumun vicdanını temsil eden vehükümetin icraatını eleştiren medyayı da önce susturmuş, sonra kendine yandaş medya kurmak üzere harekete geçmiştir. Bir zamanlar doğruları gündeme getirerek iktidarın yanlışlarını kamuoyuyla paylaşma cesaretini gösteren medya organlarının önüne milyarları bulan vergi borçları çıkarılmıştır. Medyada tarafsız ve sadece milletin çıkarlarını gözeten köşe yazarları ve televizyon yayıncıları, ya işlerinden uzaklaştırılmış ya da çalıştıkları kurumlar satın alınarak yayın politikası değiştirilmiştir" ifadeleriyle medyayı eleştirdi.

31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi

Semih Yalçın şunları söyledi:

Kamuoyu önünde MHP'yi karalayarak temayüz etme ve yalayacak daha çok çanak kapma gayretkeşliğinin bugünkü öne çıkan yarışçısı Engin Ardıç olmuştur. Bilindiği gibi bu kişinin soyadında geçen Ardıç kuşu da kendisi gibi sadece ötmektedir, gürültü yapıp kulakları tırmalamaktadır. Kendisi de ötmekten başka bir şey bilmeyen Engin Ardıç'ın bugünkü haddini aşan ve çukurda kaleme alınmış yazısı, AKP iktidarının muhalefetin sesine duyduğu tahammülsüzlüğün yandaş medyadaki yansımasından ibarettir.
 
Gazetecilik, elbette politikacıların ve politik hataların tenkit edildiği; halkın sesi olması gereken saygın bir meslektir. Ancak bu mesleğin hakkıyla icra edilmesinin yolu; gazetecilik etiğine riayetten, basın ahlakına uymaktan geçmektedir. Ne yazık ki Engin Ardıç, bırakınız basın ahlakını, insani değerlerden nasibini almamış, seviyesiz ve nobran üslubuyla ünlenmiş bir yüz karasıdır.
 
MHP; AKP'nin sofrasında çanak yalamaktan uzayan bukalemunvari dilini her yere sokan Engin Ardıç'a haddini bildirmeye muktedirdir. Kendini köşe yazarı zanneden, ama yazılarıyla gazetecilik mesleğini değnekçiliğe çeviren Engin Ardıç, partimiz hakkında yazdıklarının yanına kar kalacağını zannetmemelidir."

Editör: TE Bilisim