GÖRÜŞÜLEN ÖCALAN DEĞİL (MİŞ!)
 Hükümet İmralı görüşmelerini devam ettirirlen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ''Başbakan olsam ben de Öcalanla görüşürdüm'' ifadelerini kullandı. Mustafa Sarıgül "Çünkü her şey konuşarak çözülür. Ayrıca görüşülen Öcalan değil, Kürt halkıdır" dedi.

Radikal gazetesine konuşan Mustafa Sarıgül oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mustafa Sarıgül, “CHP bu sürecin neresinde durmalı” sorusunun cevabı için net yanıt vererek “Ben de başbakan olsaydım Öcalan’la görüşürdüm. Çünkü her şey konuşularak çözülür. Ayrıca Öcalan’la görüşme meselesine de şöyle bakmak lazım: Görüşülen taraf Öcalan değil, Kürt halkıdır. Bunu Türkiye’nin batısına da net olarak anlatmak gerek.

Ben olsam en çok şehit verdiğimiz şehirlerde de sivil toplum kuruluşlarıyla örgütlenerek kamuoyunu hazırlardım. Bu sürecin hayal kırıklığı yaratmaması lazım. Hükümet daha önce Kürt açılımı ve Alevi açılımı diyerek de çeşitli girişimlerde bulundu ama sonunu getiremedi. Çünkü altyapısı yoktu. Umarım bu kez yine aynı şeyi yaşamayız” ifadelerini kullandı

Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın

Tartışmalı konulardan biri olan vatandaşlık tanıtımı için ise Mustafa Sarıgül şunları söyledi: “Anayasadaki Türk kavramı yerine Türkiyeli kavramının konmasını doğru buluyorum. Vatandaşlık tanımının böyle yapılması, sadece Kürtler için değil, Ermeni, Yahudi, Rum, Laz vatandaşlarımız için de uygun olandır.”

Editör: TE Bilisim