‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Nevşehir'de bir eve girerek ziynet eşyası, para, kamera ve tablet bilgisayar çalan 3 zanlıdan ikisi çaldıkları malzemeleri satmaya götürdükleri Konya'da yakalandı.

        Nevşehir merkez Esentepe Mahallesi'nde bulunan apartmandaki bir daireye dün öğle saatlerinde kimsenin bulunmadığı bir esnada kapının göbeğini kırarak giren Ömer G. (29), Yunus T. ( 21) ve Yüksel T. (25), içeride bulunan 150 TL para, çeşitli ziynet eşyaları, kamera ve tablet bilgisayarı alarak kaçtı. Ev sahipleri akşam saatlerinde eve gelince kapının açık olduğunu ve evlerinin dağınık vaziyette bulunduğunu gördü, durumu polise bildirdi. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Müdürlüğü ekipleri, apartmanın güvenlik kamerası kayıtlarını inceledikten sonra zanlıların eşkallerini ve bindikleri otomobili belirledi. Mobese kameralarının yardımı ile zanlıların Aksaray istikametine gittiklerini belirleyen ekipler, Aksaray ve Konya asayiş ekiplerine durumu bildirdi. Zanlılar akşam saatlerinde Konya'ya geldi, polisin ‘dur' ihtarına uymadı. Kovalama sonucu durdurulan araçtaki Ömer G. (29) ve Yunus T. (21)'nin Nevşehir'de evi soyan kişiler oldukları ortaya çıktı. Otomobilde yapılan aramada Nevşehir'de bir evden çalındığı ortaya çıkan kamera, tablet bilgisayar, 150 lira para ve çok sayıda ziynet eşyası ele geçirildi. Konya Asayiş Müdürlüğü ekipleri, ilk sorgudan sonra yakalanan şahısları Nevşehir Asayiş Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Dün akşam Nevşehir'e getirilen zanlılar, sabah saatlerinde adli mercilere sevk edildi.

        Şüphelilerin Nevşehir'de hırsızlık yaptıktan sonra çaldıkları malları Konya'ya satmaya getirdikleri iddia edildi. Her iki şüphelinin de çok sayıda hırsızlıktan kaydının bulunduğu öğrenildi. Nevşehir Adliyesi'ne getirilen şüphelilerden biri, arabadan indirilirken kendisini kolundan tutan polislere küfür etti. Olayla ilgisi olduğu belirtilen Yüksel T.'yi arama çalışmaları devam ediyor.

Editör: TE Bilisim