Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Yeni sezon öncesi hazırlıklarını Slovakya'da gerçekleştirdiği kampla sürdüren Trabzonspor'da futbolculardan Okay Yokuşlu, basın toplantısı düzenledi.

Kampın gayet iyi geçtiğini belirten Okay, "Tesislerin çok elverişli ortamı var. Bir sezon başı kampı için burada olumlu anlamda her şey var. Sahalarımız tesisin yakınında, odalar çok iyi. Tesisin içi gayet güzel. Takım olarak da ortamımız gayet iyi. Şu an genç yaştaki arkadaşlarımızdan oluşan bir kadromuz var. Aramıza katılan arkadaşlarımız da olacaktır. Bulunduğumuz ortamı daha güzel bir hale getirmek istiyoruz. Dolayısıyla her şeyin yolunda olduğunu söyleyebiliriz." dedi.

"GELECEK AVUÇLARIMIZIN İÇERİSİNDE"

Okay, geçen sezon yaşanan sıkıntıların unutulup, unutulamayacağı yönündeki soruya şöyle cevap verdi:

"Avuçlarımızın içerisinde olan, gelecek. Geçmişe yapabileceğimiz bir şey yok. Sadece unutabiliriz. Yönetimimizle, hocamızla, futbolcu arkadaşlarımızla ve çalışanlarımızla hep beraber gayet iyi bir ortamdayız. Bizi güzel bir sezon bekliyor. İyi çalışıyoruz. Takımdaki arkadaşlık seviyemiz çok iyi. Şu an sadece önümüzü değiştirebiliriz. Kendime ve yeteneklerime güveniyorum."

"HEDEFİM YENİDEN MİLLİ TAKIM"

Geçen sezon inişli çıkışlı bir performans sergilediğini söyleyen Okay, "Milli takım şansı yakalamıştım ama EURO2016'da yer alamadım. Tabi ki benim de hedefim yeniden A Milli Takım'a gitmek. Sonuçta biz performans göstermekle yükümlüyüz. Milli takıma gittiğim dönemde bunu hak ettiğimi biliyorum. Ondan sonraki dönemde takım olarak da bireysel olarak da performansımız biraz daha düşmüştü. Çağırmaması Fatih Hoca'nın tercihi. Milli takımın performansıyla ilgili çok şey yazıldı çizildi. Herkesin kendi düşüncesi. Yeterince şeyler söylenmiştir. Ben bir şey söylemek istemiyorum." ifadelerini kullandı.

"YENİ STADIMIZLA ÇEHREMİZ DEĞİŞECEK"

Teknik direktör Ersun Yanal’ın geldiği günden itibaren yoğun bir çalışma temposu içerisine girdiklerini ifade eden Okay Yokuşlu, şöyle konuştu:

"Hocamız geldiğinden beri belli bir oyun anlayışı var. Bunu ilk günden beri yansıtıyor. Sahada gerçekleştirmek için kondisyon yüklemesi yapmamız lazım. Şu anda onu yapıyoruz. Gayet sıkı çalışıyoruz. Saha antrenmanlarında onun dediklerini yapmaya özen gösteriyoruz. Agresif, mücadeleci oyun yapısına sahip. Bu sene öyle bir takım izleyebiliriz. Yeni stadımızla beraber kulübümüzün cehresinin değişeceğini düşünüyorum. Yeni bir atmosfer olacak. Taraftarlarımızın da bizi burada yalnız bırakmamalarını istiyorum. Kalbi bizle atan milyonlarca taraftarımız var. Biliyoruz, farkındayız. Onun için çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki sezon, yeni stadımızla birlikte onlar bizi destekler. Biz de onlara layık oluruz."

"SIKI ÇALIŞIYORUZ BUNUN GERİ DÖNÜŞÜ OLACAKTIR"

Antrenmanlarda yorulduklarını ama bunun faydasını göreceklerini de ifade eden genç oyuncu, "Yorulduğumuz doğru. Ama yorulmamızın karşılığını sezon içinde alacağız. Çünkü çok iyi çalışıyoruz. Normalde 2 idman, bazen ise 3 idman yapıyoruz. Sabah kalkıyoruz. Tuna Nehri'nin yanında koşularımızı yapıyoruz. Yani çok sıkı çalışıyoruz. Bunun kesinlikle geri dönüşü olacaktır. Ersun Hoca da görüyordur yorulduğumuzu, ama kimse şikayetçi değil. Herkes iyi olmak istiyor. Herkes çalışıp kendini yukarı çekmek istiyor. Bu yüzden bu çalışmaların bize yukarı çekeceğini inanıyorum." şeklinde konuştu.

"HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKSUN"

Takımda ağabeylik rolünü üstlenen genç sayısının fazla olduğunu da dile getiren Okay, sözlerini şöyle noktaladı:

"Kaptanımız burada değil. Mustafa Yumlu ve Uğur Demirok var bu rolü üstlenen. Bunlar yaşı büyük, tecrübeli oyuncular. Sadece onlara değil bize de görev düşüyor. Sonuçta yaş önemli ama tecrübe de önemli. Ben de senelerdir futbol oynuyorum. Onlara göre sorumluluklarım biraz daha fazla olsa da bu işi hep beraber kavramak zorundayız. Ağabeylik rolünü üstlenen Uğur abi, Mustafa abi, Güray abi var. Ama herkes bu taşın altına elini sokmak zorunda. Genç arkadaşlarımızı da sahipleniyoruz. Onlar da kendilerini iyi bir çalışma ortamında bulsunlar, geliştirsinler diye elimizden geleni yapıyoruz. Hep beraber bu işi sahipleneceğiz."
Cihan

Editör: TE Bilisim