Rusya Devlet Duması Savunma Komitesi Başkanı Vladimir Şamanov, Rusya'nın Kazakistan ve Kırgızistan'la Suriye'ye asker gönderme konusunu müzakere ettiğini doğruladı.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın 'Rusya, Suriye'deki güvenlik bölgelerine Kazakistan ve Kırgızistan'ın da askeri göndermesini önerdi' açıklamasını değerlendiren Şamanov, Moskova'nın Astana ve Bişkek'le bu konuda görüşme yaptığını doğruladı.

Şamanov, "Rus askeri polisinin Suriye'de düzeni sağlama görevi için gerilimi azaltma bölgelerinde yer alması konusu gündemde. Ayrıca Kazakistan ve Kırgızistan'a Suriye'ye asker gönderme önerisi yapıldı. Bu konular şu anda görüşülüyor. Henüz görüşmelerin başındayız ve herhangi bir karar alınmadı" ifadelerini kullandı.

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

Şu an itibarıyla belirli bir bölgenin adını vermek için erken olduğunu da kaydeden Şamanov, Türkiye ile birlikte görüşmelere devam ettiklerinin altını çizdi.

‘ÇATIŞMASIZLIK BÖLGELERİNE KIRGIZLAR VE KAZAKLAR DA GÜÇ GÖNDEREBİLİR’

Gazetecilerle sahurda bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, şu ifadeleri kullanmıştı: Muhtemelen İdlib bölgesinde ağırlıklı olarak bizler ve Ruslar, Şam etrafında ağırlıklı olarak Rusya-İran, güneyde Deraa bölgesinde Ürdün’ün ve Amerikalıların içinde yer alacağı bir mekanizma üzerinde çalışılıyor. Hatta Rusların bir önerisi var: Belki Kırgızlar, Kazaklar belirli sayılarda güç gönderebilirler. Bu görev gücü içerisinde onlar da yer alabilir.

(Kaynak: Sputnik)

Editör: TE Bilisim