57’nci Koalisyon Hükümeti döneminde MHP’den devlet bakanı olan Sadi Somuncuoğlu, tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde bu sabah hayatını kaybetti.
Sadi Somuncuoğlu kimdir? Sadi Somuncuoğlu neden öldü, hastalığı neydi?

Milli Düşünce Merkezi’nin genel başkanlığını da yapan evli ve 3 çocuk babası Somuncuoğlu’nun ölümüyle ailesi, yakınları ve sevenleri, büyük üzüntü yaşadı.

Bir süredir kanser tedavisi gören Sadi Somuncuoğlu’nun vefatını kurucusu olduğu Milli Düşünce Merkezi, şöyle duyurdu: “Devlet’li ve Töre’li yılların mimarlarından, büyük fikir ve devlet adamı, MDM Kurucu Genel Başkanı ve Şeref Genel Başkanımız Sadi Somuncuoğlu sonsuzluk yolculuğuna çıktı.”

12 Eylül’de dokunulmazlığı kaldırılan Sadi Somuncuoğlu ve arkadaşları MHP ve Ülkücü Kuruluşlar davasında yargılandı.

Ayı ve domuz bizden değerli mi? Ayı ve domuz bizden değerli mi?

TBMM’de yarın düzenlenecek törenin ardından Somuncuoğlu’nun cenazesi, Kocatepe Camisi’nde kılınacak namaz sonrası memleketi Aksaray’da toprağa verilecek.

SADİ SOMUNCUOĞLU KİMDİR?

1967-1969 döneminde Alparslan Türkeş’in talimatıyla Türkiye’deki bütün fakülte ve yüksek okullarda Ülkü Ocakları’nı kurdu. 1977 yılında Niğde milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı. 1995 Türkiye genel seçimlerinde Anavatan Partisi listesinden Aksaray milletvekili seçildi.

Daha sonra bu partiden ayrılarak MHP’ye girdi ve 1999 seçimlerinde de MHP milletvekili oldu. 57. Koalisyon Hükümeti döneminde MHP’den Devlet Bakanı olan Sadi Somuncuoğlu, Devlet Bahçeli’nin aksi yöndeki kararına rağmen cumhurbaşkanlığına adaylığını koydu. 8 Mayıs 2000 tarihinde bakanlıktan azledildi.

Editör: TE Bilisim