Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Samsun'daki Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılarak yerine '19 Mayıs 1919 Panorama Müzesi' yapılacak. Spor salonunun yıkılmamasını isteyen vatandaşlar ise konuyu mahkemeye taşıdı.

Şehrin tam merkezinde yer alan ve ismini Türk güreşinin simge ismi olan Yaşar Doğu’dan alan spor salonu büyükşehir belediyesinin aldığı kararla yıkılarak yerine müze yapılacak. Çocuklarını spor salonunda açılan ücretsiz kurslara gönderen düşük ve orta gelirli aileler ise çocuklarının spordan mahrum kalacakları endişesiyle yıkıma karşı çıkıyor.

“SPOR SALONU GAYESİ DIŞINDA KULLANILAMAZ”

İlkadım ilçesinde yarım asırdan fazla bir süredir kullanımda olan spor salonunun şehrin etkinlik ve sportif anlamında ihtiyacını giderdiğini söyleyen Avukat Kemal Vehbi Gül, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait spor salonunu Büyükşehir Belediyesi bir protokol yaparak almış. Protokol gereği belediye başka bir yerde spor salonu yapmak kaydıyla mevcut yeri yıkabilecek. Ancak ortada belediyenin yaptığı ne bir spor salonu var, ne de gösterdiği spor salonu arazisi var. Biz, belediye başka bir yerde spor salonu yapsa dahi eski yerin yıkılmasını istemiyoruz. Çünkü dünyaya mal olmuş Samsunlu güreşçi Yaşar Doğu’nun meşhur olduktan sonra burası onun adına yapılmış ilk spor salonu. Yaşar Doğu ismi ile onlarca spor salonu yapılsa bile İlkadım ilçesindeki yıkılmak istenen yarım asırlık spor salonunun yerine geçemez. Ayrıca burası gayesinin dışında kullanılamaz. Gaye nedir? Yaşar Doğu’nun adını ve sportmen vasfını yaşatmak." diye konuştu.


"ÇOCUKLARIMIZ 15 KİLOMETRE UZAĞA GİDECEK"

Sporcuların ve çocuklarını spora yönlendirmek isteyen orta gelirli ailelerin yürüme mesafesinde ulaşım zorluğu çekmeden geldikleri spor salonunun yıkımını engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden velilerden Mehmet Yılmaz, yaz dönemlerinde söz konusu yerde açılan kurslara 800’e yakın öğrencinin katıldığını, bundan sonra çocukların 15 kilometre uzaklıktaki spor salonuna ekstra yol parası vererek gideceklerini söyledi. Bir yandan düşük ve orta gelirli ailelerin çocuklarının suça bulaşmaması için bakanlık tarafından spora yönlendirilmeye çalıştığını hatırlatan Yılmaz, “Eğer şehrin göbeğinde bulunan spor salonu yıkılır buradaki tüm kurslar 15 kilometre uzaktaki Tekkeköy ilçesindeki spor salonuna alınırsa, düşük ve orta gelirli aileler çocuklarını kurslara nasıl gönderecek? Geliş gidiş günlük dolmuş parası 4 lirayı hangi aile sürekli verebilecek? Bu durumda spor yapmayan çocuklar sokaklarda oynayacak ve belki de birçoğu kötü arkadaşlıklar edinip suça bulaşacak. Bizler veli olarak geleceğimiz olan çocukları düşündüğümüz için bu yıkımın durdurulmasını istiyoruz.” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim