Değerli okurlarım, 10 ay kadar gerek fiziksel gerek zihinsel olarak yeterince dinlendik. Artık tekrar makalelerimle birlikte okuyucularımla buluşma vaktidir. Artık Türkiye siyasetinde makalelerimle söz sahibi olma vaktidir. Artık Milliyetçi Türkiye'nin ve Büyük Türk Birliği'nin gerçekleştirme vaktidir. Artık devletler ve milletler arenasında Türkiye'mizin ve Türk milletimizin zirvelerde yer alma vaktidir. Artık mazlum milletlerin umudu, çaresi Türkiye'nin ve Türklüğün olma vaktidir. Artık hakkın ve hukukun, adaletin ve hürriyetin timsali olmuş Türkiye'nin ve Türklüğün şahlanma vaktidir.



Kıymetli okurlarım, hepinizin mağlumu olduğu gibi Türkiye'mizin ve Türk milletimizin kaderini etkileyecek, geleceğini tayin edecek 7 Haziran 2015 genel seçimleri gerçekleşecektir. Dolayısı ile önümüzdeki Milletvekilliği seçimleri devletimiz ve milletimiz açısından önem arz etmektedir.



Siyasi iktdar AKP'nin içindeki çatlak sesler seçimlerde de yansıyacak ve ciddi bir düşüş yaşayacaktır.



Türkiye'mizin bölünme sürecinin temelini oluşturan Yeni Türkiye diyerek ve Yeni Anayasa'yı gerçekleştirmek isteyerek hayallerini dillendiren siyasi iktidar AKP, önümüzdeki seçimlerde Anayasa'yı tek başına değiştirebilecek 367 Milletvekili çoğunluğu elde etmeyi bırakın, referanduma götürebilecek 330 Milletvekili çoğunluğunu dahi çıkaramayacak.

Daha da ileri gidiyorum ve diyorum ki, tek başına iktidar olabilmesi için 276 Milletvekili çoğunluğunu dahi yakalaması çok zor.



Bunların farkında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlık makamı gibi büyük ve kutlu bir makamı kullanarak resmen AKP'ye oy istemektedir. Bu durum Türk siyasi tarihi açısından büyük bir talihsizlik ve kara bir lekedir.



Erdoğanın ve Davutoğlu'nun milliyetçi söylemleri dillendirmeleri, Bakanlar kurulunun Cumhurbaşkanı'nın başkanlık etmesi ve Doğu'da ki ardı meçhul olan olayların meydana gelmesi, seçimler öncesi bir iç karışıklık meydana getirilerek seçimlerin yapılamaması ve iptali gündeme getirilebilir.



Önümüzdeki 2015 genel seçimlerinde herzaman olduğu gibi yine Milliyetçi Hareket Partisi kilit rol oynamaktadır. Yükselen Milliyetçi oylar siyasi iktidar AKP'yi tedirgin etmekte ve korkutmaktadır. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli beyin Tunceli ziyareti ile birlikte Türk siyasetine ince bir mesaj vermiştir ve bu ziyaret Milliyetçi Hareket Partisi'nin oy oranlarında ki yükselişin en önemli etkenlerinden biridir. Daha sonra gelişen bir kaç konuların ve olayların Milliyetçi Hareket Partisi lehinede işlemesi bir o kadar önemlidir.



Milliyetçi Hareket Partisi'nin şuan ki oy oranı %18 civarındadır ve artık bir parti'nin iktidar olamayacağını göstermektedir. Şayet Milliyetçi Hareket Partisi seçime kadar her konuları ve olayları kendi lehine çevirmeyi başarırsa, %20'yi bulması hayal ve imkansız değildir.



Ancak ülke genelinde zaman zaman tansiyonun yükselmesi ve sokakların, meydanların hararetlenmesi, provakasyona açık gösteriler düzenlenmesi bir tuzak olarak görülmeli ve seçimlere kadar bu tuzaklardan, provakasyonlardan uzak durulmalıdır.



Siyasi iktidar AKP'nin oyları düşüyorken ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin oyları yükselişe geçiyorken, bir iç karışıklığın ancak siyasi iktidar AKP'ye yarayacağı açık ve net bir şekilde görülmelidir.



Olası bir iç karışıklık 7 Haziran 2015 genel seçimlerin ertelenmesine sebep olmakla birlikte, siyasi iktidar AKP'nin de ciddi nefes almasını sağlayacaktır ki, doğudaki ardı karanlık meçhul bölücü olayların dikkate alınması ve ülke geneline sıçramaması gerekmektedir. Dolayısılya bu konuda kapalı kapılar ardında siyasi iktidar AKP güdümündeki devlet organlarının alet edildiği gerçeğinide unutmamak lazım.


Bu sebeple 7 Haziran 2015 genel seçimlerine kadar her türlü tuzaklardan ve provakasyonlardan uzak durmalıyız.


NOT: Oy oranlarda ki tahminlerimin çeşitli seçim anketlerinden etkilenerek yazılmamıştır. Bizzat kamuoyu yoklaması ve analizlerimin sonucunda kendi şahsi tahminimdir. Bu tahminlerimi ve görüşlerimi çeşitli ortamlarda ki sohbetlerde dillendirmişimdir.



Nitekim Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarınıda tam olarak tutturmuş fakat, bunu farklı sohbetlerde dillendirmiş ve ancak seçimlerde oy kullanma süresinin dolmasıyla, sonuçların açıklanmadan önce sosyal paylaşım sayfalarımdan paylaşmışımdır.


İyi ve temiz niyetler herzaman galip gelir ki, her karanlığın sonu aydınlıktır ve her şerde bir hayır vardır!

Sağlıcakla kalın efendim


Rıfat Paça – 05.02.2015