Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Yüksekova'da şehit düşen astsubay Erdem Ertan'ın cenazesinde Başbakan Davutoğlu'na tepki gösterildi. Bir şehit yakını 'hani şehit gelmeyecekti' diyerek tepkisi gösterdi.

Hakkari Yüksekova’da terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırı sonrasında şehit düşen Astsubay Erdem Ertan, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Davutoğlu, aileye taziyeye geldiği sırada bir şehit yakını, "Başbakanım hani şehit gelmeyecekti, bunların hepsi şehit annesi" diye tepki gösterdi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, aileye taziyeye geldiği sırada bir şehit yakını, "Başbakanım hani şehit gelmeyecekti, bunların hepsi şehit annesi" diye tepki gösterdi. Bu sırada Başbakanlık koruması, görüntü çekmeye çalışan bir vatandaşı, çekime devam etmesi halinde cep telefonunu elinden almakla tehdit etti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerin asker konvoyunun geçişi esnasında düzenlediği silahlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Astsubay Erdem Ertan için Ankara Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

ŞEHİT YAKINLARININ BAŞBAKAN'A TEPKİSİ

Tören öncesi cami avlusunda kurulan çadırda şehit ailesi, devlet erkanının taziyelerini kabul etti. Törene katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, şehit ailesine taziyede bulunduğu sırada şehit yakınları Başbakan'a tepki gösterdi. Cep telefonuna yansıyan görüntüde bir şehit yakını, "Başbakanım hani şehit gelmeyecekti, bunların hepsi şehit annesi" diye tepki gösterdi.

Bunu görüntülemeye çalışan bir vatandaşa, Başbakanlık koruması “İndirin şu telefonu, yoksa elinizden almak zorunda kalacağım. Bir daha tekrarlatmayın" diye engel olmaya çalıştı.

Şehit astsubayın cenaze namazını devletin zirvesi kıldı
 
Hakkari Yüksekova’da dün sabah teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Şehit Astsubay Erdem Ertan için Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılındı.

Öğleyin kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümetin diğer üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, askeri komuta kademesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Törene katılanlar şehidin hamile eşi Hacer Ertan'a ve diğer yakınlarına taziyede bulundu. 



">MOBİL İÇİN TIKLAYIN
Editör: TE Bilisim