İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Gümüşhane Kelkit bugün tarihi bir gün ile ayağa kalktı. Adeta şehitlerin kutlu ve mübarek kervanına selam durdu.Çünkü bir yiğit vatan evladı daha karşılıksız sevda uğruna uçmağa vardı.Kimler yoktuki cenazede emsalsiz bir atmosfer eşsiz bir ruh ve mana iklimi ilçeyi kapladı. Bu vatanın Türk Yurdu olduğunu mübarek kanları ile mürekkep yapan bir kez daha "şehitler ölmez vatan bölünmez" gerçeğini kalemine kelamına diline döken bir büyük uğultu bir büyük inanmışlıkla sesini arşa yükseltmiştir. Gümüşhane'nin havası suyu sert yiğidi mert diyarından yedi düvele şöyle seslenilmiştir. "Belki bizi imkan kuvvet ve maddi gücünüz ile kalleş ikiyüzlü alçak canavarlarınız ile üzebilir yüreklerimizi kor gibi yakabilir anneleri babaları eşleri balaları nişanlıları kardeşleri can dostları gönülden yaralayabilirsiniz canımız acır yüreğimize taşa basar hıçkırıklara boğabilisiniz ama dünyaları versenizde bu cennet vatanın bir çakıl taşını asla hiç bir çakala vermeyiz . Gümüşhane Karşıyaka bizim akrabalarımızında köyü acılı aileden haberdarız. Onlar yalnız değil onların acılarını yürekten paylaşıyoruz.Belki şehit haberleri futbol maçları kadar gündem olmuyor.Ama gündem yapan enerji biriktiren burnundan soluyan için için yanan gönüller her şeyin farkındadır. Şehit Erdem Keskin ve şehadet sebepleri namusumuzdur.Belki bunu hafife alıp katiller ile etnik tasarım yapan müzmin siyasi hastalığa yakalanmış ve bunu bir virüs gibi topluma bulaştırmak isteyenler olabilir. Etnik fitneyi hak diye takdim edenlere rağmen Allahın bir olduğu gibi bu millet Kürdü Türkmeni Alevisi Sünnisi ile adı şanı namı tek Türk milletidir.Bu ses Gümüşhane Kelkit ovasından yiğitlerin yükselen sesidir.Bu siyaset değil marifet ve hakikatin sesidir.Milletin birliği bütünlüğü devletin bölünmez bütünlüğü ile oynayan mutlaka hüsrana uğrayacaktır.Adımız TC başkentimiz Ankara Ve Türk millleti "Ne mutlu Türküm diyene" diyen herkesin adıdır.Bunun aksini iddia eden ırkçı fitne ve faşisttir. Dünyada İngilizin Almanın Fransızın vb Yamyamın adı yurdu egemenligi tartışılmazken Türk milletine parya muamelesi yapanlar ile hesabımiz hiç kapanmayacaktir.Bir ölürüz bin diriliriz milyonlar sıraya girer ama asla bu yurdu kimseye vermeyiz etnik ameliyata müsade etmeyiz.

Sabri Şenel

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce yaralanan Piyade Üsteğmen Erdem Keskin, tedavi gördüğü Ankara GATA’da dün şehit oldu. Şehit üsteğmenin cenazesi, toprağa verilmek üzere Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi'ne gönderildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde geçen 19 Mart günü terör örgütüne yönelik operasyon sırasında ağır yaralanan ve Ankara GATA’da tedavi gören Piyade Üsteğmen Erdem Keskin dün şehit oldu. Şehit olan Üsteğmen Erdem Keskin’in cenazesi bugün askeri uçakla Erzincan Askeri Havaalanına getirildi. Evli ve 45 günlük kız bebeği bulunan Şehit Üsteğmen Erdem Keskin’in cenazesini, Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk, Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz başta olmak üzere şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

General Mahmut Berköz Kışlası'nda düzenlenen törenin ardından şehit üsteğmen, cenaze aracına alınarak karayolu ile defnedilmek üzere baba ocağı Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine götürüldü. Kelkit’te bütün sokakları Türk bayraklarıyla donatıldı. Binalara, ‘Kelkit terörün her türlüsünü lanetliyor’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ yazılı pankartlar asıldı.

ŞEHİDİ BİNLER UĞURLADI

Kelkit ilçesine getirilen şehit üsteğmen için tören, ikindi namazına müteakip Pazar Meydanında yapıldı. Tören sırasında şehidin babası Cevat Keskin'in “Yavrum senin yollarına kurban olayım. Gül kokulu, yakışıklı yavrum.” diye ağıt yakması, alanda bulunan vatandaşlara duygulu anlar yaşattı. Şehidin eşi Züleyha Keskin’in ise ayakta durmakta zorlandığı görüldü. Daha fazla dayanamayan Züleyha Keskin törenden sonra 40 günlük bebeği Elif Berna ile birlikte bir araçla alandan uzaklaştı. Cenaze, yapılan törenin ardından toprağa verilmek üzere Karşıyaka Köyü'ne götürüldü.







Cihan
Editör: TE Bilisim