Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!

Ne olduğunu, neler olmakta olduğunu Haberleri Seyrederken içim Acıyarak seyrediyorum. Bizler 1940 lı, 50 li, 60 lı yıllarda Doğup, Köylerde Doğal ürünlerle Beslenmiş Nesilleriz. Hayvancılıkla, Ziraatle, Üretimlerle uğraşmış ve Halada uğraşan Nesiliz.
2000 li yıllara kadar Dünyada "Kendi Kendini Besleyebilen 7 Ülkeden Birisiydik"... Birçok Ülkeye de; Hayvan, Ziraat Ürünleri, Şeker ve Tarımdan elde edilen Ürünleri İhracaat yapıyorduk. Son 20-25 yıldan beridir artık Herşey tersine döndü ve Canlı Hayvan, Buğday, Sebze ve Zirai Ürünleri İthal eder hale geldik. Artık bütün Tükettiğimiz Herşeyi ithal ediyoruz. 
Haberlere bakıyorum, Konyada Tarım ve Zirai Konularda Deneme, Araştırmaların yapıldığı Milyonlarca m2 lik Arazi TOKİ'ye Devredilerek ARSA' ya dönüştürülüyor ve BİNA'lar yapılacakmış. Deniliyorki; Tarım Yapmayın, Ekip Biçmeyin. 
Yine Haberler devam ediyor; Anaç Süt Hayvanları Kesime gönderiliyor, Süt Miktarı ve Hayvan Adetlerimiz çok çok Azalıyor. 
Çocukluğumuzdaki ve 1980 li yıllardaki Hayvan Adetlerimiz ile Bugünkü Hayvan Adetlerini Karşılaştıracak olursak, Tüylerimiz Diken diken olacak Sayıları göreceğiz. Asıl korkuncu; Sonbahardan sonra ET'i 250 TL den SÜT'ü ise 35-40 TL den bulmak zorunda kalacağız. Gelecek Yıllarda ise Durum çok daha Vahim hale gelecektir. 
ATAMIZ ne demiştir; "Köylü Milletin Efendisidir" ve "Kalkınma Köyden Başlar"...
Evet Çareyi şöyle Düşünmeliyiz; İktidara kim gelirse gelsin, Bu Ülkeyi Tarım ve Hayvancılıkta İthalata Mecbur bırakanlardan Hesap sormalı vede Yeni Projelerle KÖYLÜ NÜFUSU YARATMALIDIR... 
Bu Önemli Konuda Birşeyler yapılmazsa; Torunlarımız Hayvanları, Tarım Bitkilerini ancak Resimlerde göreceklerdir. 
Nerde BİZİM Okullarda Kutlanılan YERLİ MALI HAFTAMIZ... Nerede ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİMİZ... Kaybedilen Hiçbirşey Maalesef Birdaha yerine gelmiyor... 
Sevgilerimle... Dr Mustafa KARAGÖZ

Editör: SEFA BUĞRA ŞENEL