Milletvekilleri arasında görmeye alışkın olduğumuz tartışmalara dün bir yenisi daha eklendi. CHP ve AK Parti milletvekilleri arasındaki İstiklal Mahkemesi kavgası TBMM Genel Kurulu’nda şok edici anların yaşanmasına neden oldu.

Özellikle CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç’in, “Her p.. olmayanın insan muhakkak bir milliyeti vardır. Benim milliyetimi ezmeye çalışan ayakları, sahibinin, onun bir yerine s.....” sözleri genel kurulda şok etkisi yarattı. Küfürler karşısında yazmanların yüzündeki şok ifadesi yaşanan gerilimi gözler önüne serdi.

Meclis’teki gerilim CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş’ın “Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarından” dediği Afyonkarahisar Mebusu Ali Çetinkaya’nın vefatının yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmayla başladı. Ak Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ise Çetinkaya için “katil” diye bağırdı.

Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı

MHP'DEN CHP'YE DESTEK

AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş de “Kendisi hukukçu değildir, İskilipli Atıf Hoca’nın da katillerindendir” dedi. MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da “Ali Çetinkaya’ya çatanın ruh halinden şüphe etmek lazım. Ali Çetinkaya’ya laf söyleyen haysiyetsizdir bir kere” dedi. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ise CHP’lilere “Kendi celladınıza aşıksınız, bu utanç size yeter. Kel Alilerin düzeni bitti” diye seslendi.

UTANMA İÇİN İNSANDA YÜZ OLMASI LAZIM

Bunun üzerine kürsüye gelen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Mehmet Metiner’i hedef alarak“Emine Erdoğan’ın ayakları altında sürünerek elini öpmek için, kendini affettirmek için nasıl kılıklara girdiğini siz biliyorsunuz. Utanma için insanda yüz olması lazım” dedi.

Genç, daha sonra Tayyip Erdoğan ‘Ben bütün milliyetleri ayak altına aldım’ diyor. Her onurlu adamın, her p.. olmayan insanın muhakkak bir milliyeti vardır. Bana göre, p.. olmayan herkesin bir milliyeti vardır. Milliyet, benim şerefim ve haysiyetimdir. Benim milliyetimi ezmeye çalışan ayakları, sahibinin, onun bir yerine s....” diye konuştu.

ÇUKURDAN DAHA AŞAĞI

Bunun üzerine kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı “Genel Başkanımız için bir insan olarak benim telaffuz edemeyeceğim sataşmada bulunmuştur. Benim kadın olarak buna cevap vermeye terbiyem müsait değil” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim