İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Türk Hava Yolları (THY)'nin İstanbul - İzmir seferini yapan yolcu uçağının sağ motoruna İzmir yakınlarında yıldırım düştü. Uçağın sağ motoru yıldırım düşmesi sonucu devre dışı kaldı. Pilotlar 112 yolcusu bulunan uçağı, güvenli bir şekilde İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na tek motorla indirmeyi başardı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri, THY'nin İstanbul'dan İzmir'e gitmek için havalanan TK 2348 sefer sayılı ''Çağrı'' adlı uçağına, İzmir'e inişe geçtiği sırada yıldırım isabet ettiğini bildirdi. Yıldırım düşmesi sonucu uçağın sağ motoru alev alarak devre dışı kaldı. Pilotların durumu Adnan Menderes Havalimanı Kule'ye bildirmesi sonrası İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda önlem alındı. Pilotlar, sağ motoru devre dışı kalan uçağı sorunsuz bir şekilde saat 00.05'te piste indirmeyi başardı.

DHMİ yetkilileri, uçaktaki 112 yolcu, pilotlar ve kabin ekibinin herhangi bir sıkıtı yaşamadan sağ salim bir şekilde İzmir'e geldiğini belirtti. Bu arada, yıldırımın isabet ettiği motorda kısa süreli meydana gelen alevi fark eden bazı vatandaşların, havalimanına geldiği ve yolcuların durumu hakkında bilgi almaya çalıştığı görüldü.
Editör: TE Bilisim