İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
 Barzani ile görüşen Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu "Türkiye'nin Kürdistan bölgesinin kalkınmasından ve ilerlemesinden yanadır. Türkiye, Kürdistan bölgesindeki istikrarı ve güvenliği destekliyor" mesajını iletti.

Irak'a giden Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile görüştü. IKBY Başkanlığı resmi sitesi görüşmenin detaylarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Sinirlioğlu ile Barzani arasındaki görüşmede Ortadoğu'daki son gelişmelerin, Suriye'deki iç savaş ve terörle mücadele konularının ele alındığı bildirildi.

İki tarafın da gelişmelere karşı sürekli iletişim halinde olma konusunda hemfikir olduğu belirtildi. Bakan Sinirlioğlu'nun, Tayyip Erdoğan'ın selamlarını Barzani'ye ilettiği ve Kürt bölgesindeki gelişmeye ve ilerlemeye değinerek, "Türkiye, iyi komşuluk ilişkilerine sahip olduğu Kürdistan bölgesinin kalkınmasından ve ilerlemesinden yanadır.

Türkiye, Kürdistan bölgesindeki istikrarı ve güvenliği destekliyor. Ayrıca Kürdistan bölgesi ile olan ilişkilerimizi her açıdan genişletmek ve derinleştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandığı kaydedildi.


Editör: TE Bilisim