Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 
  • Allah bütün milletleri farklı özellikte yaratmıştır. Basit bir örnek verecek olursak Türkler “savaşçı” kimlikleriyle tanınırlar. Ticarete en yatkın insanlar ise İsrailliler bilinir. Bunun gibi birçok milletin ön plana çıkan özellikleri vardır.

    Bundan dolayı da her milletin kendini özetleyen bir hayvanı sembol olarak seçtiğini görürüz. Çünkü o hayvanlarda özellik olarak kendilerini görürler.

    Amerika Devlet Arması Türkler Neden Bozkurtu Sembol Olarak Seçti?

    Örneğin: Amerikalılar’ın ak başlı kartalı sembol olarak kabul ettiğini hepimiz biliriz. Üstelik Amerika Birleşik Devletleri’nin devlet armasında da ak başlı kartal vardır.

    Başka örnekler verecek olursak; İspanyollar denilince akla ilk gelen hayvan boğadır. İngilizler aslanı, Ruslar ise ayıyı sembol olarak seçmişlerdir. Peki biz?

    Neden başka bir hayvan değil de gök yeleli Bozkurtu sembol edindik? Bozkurt Türkler Neden Bozkurtu Sembol Olarak Seçti?

    1- Bozkurt’un özelliklerini temel olarak şu şekilde sıralamak mümkündür: 2- Bozkurtlar atasına bağlıdır; Bozkurt sürüsünden ayrılan bir erkek bozkurt, karşılaştığı bir kara kurt sürüsüne girer. Girdiği sürünün liderliğini alır. 3- Bozkurt özgürlüğüne düşkündür. Dünyada evcilleştirilememiş tek hayvan olma unvanı Orta Asya bozkurtlarındadır. 4- Bozkurtun boynuna tasma takıp bir kafese koyamazsınız. Esareti kabul etmeyen bir varlıktır. Yakalandığında tüm hayvanların aksine gırtlak kısmında bulunan öd denen keseyi parçalar ve intihar eder. 5- Bir bozkurt sadece yiyeceği kadarını avlar ve yavrusu olan bir hayvana saldırmaz, avlamaz. 6- Bozkurt leş eti yemez. 7- Kendi avını kendisi avlar. 8- Başka hayvanların avladığı leşi yemez. 9- Bozkurtlar eşlerini kıskanırlar. 10- Bozkurt dişisi asla bir kara kurtla çiftleşmez. 11- Bozkurt yaşamından tek eş seçer. 12- Eşi ölmeden başka eş aramaz. 13- Bozkurt sürüsü sağdan ve soldan giden öncüler, akabinde de göbekten gelen ana kuvvetle saldırırlar düşmanına… 14- Bozkurt cesaretli ve ölümüne mücadele eden bir yapıya sahiptir. 15- Bozkurtların bir önderi vardır ve sürü o önderin emrinden çıkmaz. 16- Bozkurt önderine bağlıdır. Dinlenme anında da önderin etrafında koruma tedbirleri alır. 17- Bozkurtlar; avlamaları, toplu yaşama kurallarına uyma, vb. açılardan bir sistem içerisindedirler. Yani asildirler. 18- Bozkurtlar teşkilat halinde bir yaşam sürerler. 19- Bozkurtlar ekip çalışması yapar. 20- Karda yürüyen 40 bireylik bir Bozkurt grubunu takip etseniz ancak beş altı ayak izi görebilirsiniz. O kadar dikkatli ve organizedirler; çünkü grup önde giden önder Bozkurtun ayak izlerine basarak ilerlerler. 21- Bozkurtlar asla organizesiz ve plansız hareket etmez ve avlanmazlar. 22- Bozkurtlarda bir yavrunun hem annesi hem de babası ölse dahi yavru hayatta kalır. Bozkurtlarda grup hiyerarşisi buna izin vermez. Diğer grup üyeleri yavruyu evlat edinir ve kendi yavruları gibi büyütürler. 23- Bizim sembolümüz gök yeleli bozkurttur; yani “GÖKBÖRÜ”… 24- Bu kurt türü sadece Orta Asya dolaylarında yaşamaktadır. Bozkurt 2 Türkler Neden Bozkurtu Sembol Olarak Seçti? Türk milleti Bozkurtu bu taşıdığı özelliklerden dolayı kendine sembol edinmiştir. Türk milleti asırlarca bozkurtlaşan şahsiyetler yetiştirmiştir. Bozkurt bu nedenle tarihimiz içinde bayrak olarak da kullanılmıştır. İşte bu sebeplerden dolayı “Bozkurt“u siyasi bir sembol değil, Türkler’in ve Türklüğün bir sembolu olarak bilmek ve bunun bilincinde olmak lazım.

    Bir dipnot daha vereyim: MHP’nin el işareti olarak kullandığı “kurt hareketi”ni ilk olarak Gagavuz Türkleri kullanmıştır. Türk milleti tehlike tehdit ve karanlığın zifiri olduğu anda hep bozkurtça ayağa kalkmış, yıldırım, şimşek, kasırga olmuş herkese meydan okumasını bilmiştir.

Editör: TE Bilisim