Ekmeleddin İhsanoğlu'na hakaret ederek propaganda dönemi geçiren Erdoğan, muhatabının 'Türkoğlu Türküm' demesini kıskanmış olmalı ki 'ben de Türküm' dedi. On iki yıldır 36 etnik kökencilik yapan, bir kez bile 'ne Mutlu Türküm diyene' diyememiş biri için büyük gelişme diyemeyeceğim. Üç beş oy için u dönüşünde. 

Nasıl ki İhsanoğlu'nun 'Türk Milletinin adayı' söylemini kıskanıp, gayet komik şekilde 'Milletin adamı' versiyonunu yaptı, şimdiki söylediği de aynı. 'Türkoğlu türküm' diyen İhsanoğlu'na misilleme yapıyor, yarım ağızla 'Türk'üm' diyor. 

Tabii birde şöyle bir durum var. Erdoğan, sürekli anket yaptırıyor. İhsanoğlu'nun 'Türkoğlu Türküm' demesinin Anadolu'da yankılandığı kendisine söylendiyse, 'Türküm' deyip o da puan kapma peşine düşmüştür. Başkası mümkün değil. 

Şimdiye kadar 'Türklüğü tutup kaldırmış mı? On iki yıldır üvey evlât muamelesi çekiliyor Türk Milletine. Öksüz  gibi kaldı Türklüğümüz. 

Gürcistan'a gittiği sırada söylediği iddia edilen, etnisitesi hakkındaki durum Wikipedia'de de yayınlandı. Kaldı ki kendisi zaten 'Türk Milletinden' addetmemek  gibi  misyona sahip. Anayasa'nın zorla Türk kimliğini dayattığına inanıyor. O bakımdan Türk olsa ne yazar, Gürcü ya da başka etnik kökene sahip olsa ne yazar? 

Kendisini Türk Milletinden hissedebiliyor mu? Siz söyleyin. Bu sözleri böyle çirkin mecraya taşıyan kendisi ve yıllardır izlediği politikaları. 36 etnik köken diyerek saydığı onca etnisite ile insanları ötekileştirdi, yabancılaştırdı. 

Yoksa sıradan bir insan olarak neye inanırsa inansın. Hangi etnik kökenden olursa olsun. Gazi Mustafa Kemal devletin temelini öyle kuvvetli bir harçla karmış ki, o harca da 'Türk Milleti' adı koyarak herkesi kardeş ilan eylemiş ki devletimizin birliği sarsıntı geçirse de ayakta. 

*** 

ONA ALEVİ, BUNA ZAZA, ÖTEKİNE TÜRK 

AKP gelene kadar, insanlar komşusunun kökenini ve inancını dert etmiyordu. Şu iktidar başımızdan gitse, eminim ki kolayca aşar, sıkıntıyı defederiz. 

Nasıl ki Kılıçdaroğlu'na 'Alevisin, Demirtaş'a Zazasın(Kürt değilsin)dedi. Onun derdi, Türkiye Cumhuriyetinde vatandaşları Türk Milleti kimliği adı altında birleştirmek değil, etnik ve mezhebine göre ayırmak. Kürt Açılımı bunun en bariz örneği. 

Sıfırlanmış PKK kimin zamanında canlandı? Erdoğan'ın AKP'si döneminde PKK2yı bitirme palavrası ile, PKK Alt kimlik, üst kimlik zırvasını söyleyen kim? Erdoğan. 

Şimdi kalıp da 'Ben Türküm' demesinin hiçbir anlamı yok. O nasıl kendisini Türk Milletinden addetmediyse yıllardır, nasıl ki Türk Milletini 36'ya bölen söylemler içinde bulunduysa, devleti kuran irade olan Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına aldıysa, onun son söylediği cümleyi de bu aziz millet ayağı ile çiğner. Geçmiş olsun. 

İçte-dışta kavgalı bir devletin başına, bunun müsebbibi Erdoğan mutlaka geçmek istiyor. 'Türküm' diyor. İçinde bir nebze o damar olsa, peşmergeye üzüldüğü, düşündüğü kadar Türkmenleri düşünürdü. Peşmergenin Yezidisine kadar haber yapıp, Türkmenin çığlığını duymazdan gelen basını da bu vesile ile kınıyorum. 

Kendisini Türk addetse; vatanın bölünmez bütünlüğünü düşünür, başka bir devletin stratejisi olan 'Büyük Ortadoğu Projesinde' eş başkan olmazdı. Türklük gurur ve şuurundan nasiplenseydi eğer, Yahudi nişanını almazdı. 

Niçin sürekli Anayasa'yı değiştirmeye çabalıyor? Söyleyeyim, üniter yapımızı kaldırmak için. Yani, 'Türkiye Türklerindir' anlamına gelen, ilk maddeleri yok etmek için. Türkoğlu Türk buna teşebbüs eder mi? 

Türklük oy hesabına kurban verilmeyecek kadar yücedir. Erdoğan tepede kalabilmek için tüm değerleri, devleti ayakta tutan kurumları çiğnedi, şimdi de 'Türklüğün' üzerinde tepinmek istiyor. 

Kendisini önce yüce Allah'a(c.c.), sonra feraset gözünün açılmasını dilediğim Türk Milletine havale ediyorum. 

*** 

TÖBE EST 

Yalan dolanla Cumhurbaşkanı olunur mu? Mezhep, etnik ayrımcılık yapar mı başkomutan namzedi? Daha neler neler? Yetmedi Cumhurbaşkanı olmazsam öleceğim demeye getiriyor? 'Ölürsem vasiyet ettim İstanbul'a gömüleceğim' diyor. İnsanların duyguları ile oynuyor, acındırıyor. Kime ne? Nereye istersen oraya gömsünler. 

Türk Bayrağı gibi dalgalanmadı ki, 'söyle nereye dikilmek istersen seni oraya dikeyim' densin. 

Ölmekse bir gün herkes ölecek. Ayetle sabit. Önemli olan, nereye gömüleceği değil insanın, vatan toprağına girmeye yüzünün olup olmayacağı.