Bozdağ'ın, sorularına yarım sayfalık cevap verdiğini ve proje bilgilerinin TİKA faaliyet raporunda yer aldığını belirttiğini anlatan Yeniçeri, raporda sorularının cevabının olmadığını dile getirdi. AK Parti iktidarında kamu ihale mevzuatına uymanın istisna, tabi olmamanın kural haline geldiğini savunan Yeniçeri, "AKP iktidarı, yasaları bile yolsuzluk ve soygun aracı haline getirmiştir.
Türkiye'de bugün yasallaştırılmış bir soygun düzeni kurulmuştur" diye konuştu. Soru önergelerinin akabinde "karanlık merkezlerin" harekete geçtiğini ifade eden Yeniçeri, şu iddialarda bulundu: OFİSİMİZE GİRDİLER "Soru önergelerindeki bilgilerin nereden, bürokrasinin hangi kanallarından geldiğini tespit etmek amacıyla istihbarat ve ajan faaliyetleri devreye sokulmaktadır.
Muhtemelen FATİH projesindeki yolsuzluklarla belediye şirketleri gizli TOMA ihalesi, TİKA'nın yurt dışında yaptığı ihalelerle ilgili yönelttiğimiz soru önergeleri bazı karanlık odakları rahatsız etmiş olabilir. TBMM'deki ofisime bizim olmadığımız saatlerde birilerinin girip bilgi, belge kontrol ve araştırması yaptığını tespit ettik. Konuyla ilgili güvenlik birimlerine şifahen bilgi aktardık.
Çeşitli defalar kullandığımız bilgisayarlara sızma teşebbüsleri olmuştur. Son olarak, aynı amaçla danışmanlarımıza yönelik benzer teşebbüsler yapılmıştır." MUHALEFETLE İLGİLİ HER OPERASYON MÜBAH GÖRÜLÜYOR Yeniçeri, ofisine girilmesinin üzerinden 5-6 ay geçtiğini belirterek, "Muhalefetle ilgili her türlü operasyon mübah görülüyor. İktidara yapılsa şimdiye kadar kitlesel operasyonlar başlamıştı. Muhalefet korumasız" dedi. Danışmanının evine yönelik teşebbüsün ise güvenlik sisteminin etkisiz hale getirilmesiyle gerçekleştiğini anlatan Yeniçeri, bu kişilerin köpek bulunması nedeniyle eve giremediğinin belirlendiğini söyledi.
KILIK KIYAFETLE İLGİLENMİYORUZ Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yeniçeri, milletvekillerinin pantolonla Genel Kurul'a girmesi tartışmalarına ilişkin olarak, bir parlamenterin pantolon giyebileceğini ifade etti. Yeniçeri, "MHP olarak kılıkla kıyafetle, saçla bıyıkla değil, zihniyetle ilgilenen partiyiz. Başın bağlanmasıyla da ilgimiz yok. Başların nereye bağlı olduğuna bakıyoruz" diye konuştu. ATATÜRK TÜRKİYE'DEKİ MÜSLÜMANLIĞIN HAMİSİDİR CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in Atatürk için mevlid okutacağının belirtilmesi üzerine Yeniçeri, "Biz Atatürk için Fatiha okuduk. Mevlide zamanım olursa katılırım. Atatürk, Türkiye'deki Müslümanlığın hamisidir. Herkesin sahip olduğu özgürlükte, değerlerde Atatürk'ün payı vardır. Atatürk'ü saygıyla anmayan insanın kimliği ve haysiyeti tartışılacak kadar önemlidir. Atatürk'ü sevmiyorsanız Venizelos'u sevmek zorundasınız" dedi.