Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
(BİLGİLENDİREN- titreyip kendimiz olma yetilerimizi tetikleyen - sağlıklı dersler çıkarmamızı sağlayacak bir ALINTI iletidir !…
Aramızda ;  “YUNAN MİLLİ MARŞI”nı bilen kaç kişi var , veya bilen var mı? Ahmet ERÇİL )
YUNAN MİLLİ MARŞI : 
   “Derin Okyanus
İşte böyle uğuldasın isterdim
Ve dalgasında boğulsun
Her TÜRK tohumu"
Düşünebiliyor musunuz? Bu iğrenç sözler bir ülkenin millî marşında geçiyor. YUNAN MİLLİ MARŞI’nda… MARAŞ’taki  TÜRK  düşmanlığı içeren pek çok bölümden sadece bir tanesi bu. 1823'te Solomos'un yazdığı bu sözde şiirde MORA  İsyanı sırasında YUNANLILARIN  Tripoliçe'de kadın, çocuk, bebek demeden 30 binden fazla TÜRK’ü nasıl katlettiği ve yaktığı zevkle anlatılıyor.
Ve ırkçı iğrençlik şu nefret söylemiyle devam ediyor:
"Bak ümitsiz eller
Nasıl biçiyor yaşamları
Düşüyor yere kopmuş
Eller, ayaklar, başlar
Palaskalar ve kılıçlar,
Tümüyle saçılmış beyinlerle
Ve yarılmış kafataslarıyla
Arzuları uyandıran bağırlar
Köpekler azalıyorlardı
Ve "Allah" diye bağırıyorlardı Allah!
Fakat Hristiyanların dudakları daha doğruydu.
"Ateş" diye bağırıyorlardı ateş!"
BİR ÜLKENİN MİLLÎ MARŞI BU OLUR MU?
Millî marşlar bir ülkenin, bir milletin en önemli sembollerindendir. Bu nedenle de her sembol gibi o milletin kültür ve medeniyet derinliği; milletin karakteri ve idealleri hakkında fikirler verir. Zira millî marşlar aynı zamanda ulus inşa süreçlerinin de önemli bir yapı taşı konumundadır.
Tuhaftır bizim ülkemizde özellikle de kendine "sol" veya "liberal sol" diyen çevrelerde tuhaf bir YUNAN hayranlığı vardır. Eski YUNAN, YUNAN müziği, YUNAN dili vs. gibi sürekli bir şekilde YUNANLILARA referans veren ve sanki bütün katliamlarına, işgallerine, bugün bile devam eden provokasyonlarına kadar her konuda TÜRK’ler  haksızmış da YUNANLILAR  haklıymış gibi bir alt-metnin eşlik ettiği bir hayranlık bu. İşte o hayran oldukları YUNANİSTAN'ın millî marşı bu barbarlık.
Bugüne kadar ülkemizde hiç bahsedilmeyen ve hatta başta SELANİK’liler , GİRİT’lilet  olmak üzere YUNANİSTAN mübadili RUMELİ  göçmeni TÜRK’lerin  bile genelde bilmediği bu millî marşın anlamını bilmek aynı zamanda bugünkü YUNANİSTAN'ı anlamak için de mühim. Çünkü 150 yıldan fazla bir süredir bu marşın zorunlu olarak okutulduğu, ezberletildiği bir eğitim sistemiyle yetiştirilen nesiller bugünkü YUNANİSTAN'ı oluşturuyor. YUNAN’lılar  bu TÜRK düşmanlığıyla eğitiliyor, yetiştiriliyor.
Yetmiyor. Bu marş aynı zamanda 1966'dan beri KIBRIS RUM KESİMİ’nin  de MİLLİ MARŞI olarak kabul ediliyor. KIBRIS’ta”çözüm" ve "adada tek devlet" masalları anlatanların aslında KIBRIS RUM’ları arasında da aynı nefret tohumlarının ekildiğini anlaması için bu marş yeterli.

Alıntı

Editör: TE Bilisim