Sahi 28 Şubat’ın Başbakan yardımcısı kimdir? Türkiye’de 40 belki daha fazla etnik köken var. Belki bir kaç katı yaşayan ve yok olan kavimler var. Türk milleti tarihler boyu ne etnik köken ne inanç dayatması yapmamıştır. Ama bugün Türk milletine etnik dayatma ve hurafe ve bidat bulaştırılmış dincilik dayatması yapılıyor.

Etnik kimlik, dini kimlik, milli kimlik tanımını ve gereğini içselleştirmeyenden ne aşiret yöneticisi ne de devlet yöneticisi olamaz. 28 Şubat dayatmasında Refah yol hükümeti vardı. Başbakan yardımcısı Erbakan’dı. Yani bu kadar basit siyasi hafızadan yoksun araştırma yapmadan kamuoyuna yanlış bilgi vermek şık ve ahlaki değildir. Sonra Başbakanlıktan azlinin yapıldığı o süreçte gerçekten tavır koysa duruşundan dolayı siyaset yapma şansı yükselir alkışlardık.

“Geçti borun pazarı sür merkebi Niğde’ye” diye Anadolu’da meşhur bir atasözü vardır. Sayın Ahmet Davutoğlu hiç ses çıkarmadı tepki vermedi. Hdpkk’nın terörist ve siyasi etnik dillerde eğitim talebi ancak sömürge ve etnik operasyon ameliyatına alınan ülkelerin konusudur. Türkiye milli devlettir.

Etnik farklılıkları zenginliktir. İmparatorluklar döneminde çağının gereğini yapmış hakkını vermiştir. Milli devlet ve Türk milli kimliği Türkü, tarihten silmeye Atatürk’le en muhteşem cevabıdır.

Türk tüm etnik kimliklerin aynı zamanda soy, kan ötesi milli kimliğidir.

Ülkenin her insanı Cumhuriyetle birinci sınıf insan olmuş, Türkçe ay yıldızlı bayrağın yanında tasada, sevinçte ve hayatta bir olma dil bayrağıdır.

Türkçe olmasa o konuşmayı partinin Antalya toplantısında hangi müşterek dille yapacaktınız?

Lakin Türkçe dışında etnik dil arayışı Graham Fuller’in, George Soros’un aklıdır. Dünün işgalcileri ve tortularının Sevr kuyruk acısı ve mandacıların İmtiyazlı İngiliz İslam intikam projesidir.

Hiç kimse  ülkenin TC kuruluş değerleri Anayasanın ilk 4 maddesini asla ve asla değiştiremez. Zira bunun bedeli kuruluşta ve binlerce yıllık Türk tarihi boyunca ödenmiştir.

Böyle ipsiz sapsız hesapsız fantazilerin telafisi yoktur.

Hdpkk katliam yapacak onların etnik taleplerine siyasi borazanlık yapmak sokma akıldır.

Diğer gururla benim anam Arnavut, babam Boşnak ben Türküm diyen yeni hakka uğurladığımız Türk milliyetçisi Balkan göçmeni kardeşime ne cevap vereceksiniz?

Bu ülkenin insanlarının birliğini, kardeşliğini bir milleti daha fazla kaşımayınız.

Hani Güneydoğu’nun dağlarına etnik istismar yaparak “Ne Mutlu Türküm Diyene” derseniz onlarda “Ne Mutlu Kürdüm Diyene” diyerek hdpkk yıllarca yol açtınız.

Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!

Bizim Türklüğümüz Kürdü, Alevi’yi, Sünniyi, Arabı, Lazı her insanı baş tacı eden bir anlayışı ifade eder.

Atatürk’te bunu işte “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözü ile ifade etmiştir. Asla doğana, soya, kana vurgu yapmamıştır.

Diğer etnik diller unutuldu. Vah vah yani Sakalar İskitler’de, Etiler, Sümerler’de Türk’tü. Dilleri yok oldu. Onları da çıkarıp öğrenip öğretelim bu saçma sapan anadil istismarı TC’yi dinamitlemek tasfiye etmektir. Buna Türk milleti izin vermeyecektir.

 

Sabri ŞENEL / 20.02.2022 Ümraniye-İSTANBUL

Editör: TE Bilisim