İmralı’da Abdullah Öcalan’la BDP’lilerin görüşme tutanaklarının yayımlanması üzerine AKP kurmayları üst üste toplandı, “tutanakların doğruluğunu teyit için inceleme” yaptı ve “kimin tarafından sızdırıldığını” araştırdı. Partide “sürece zarar vermek isteyenler tarafından sızdırıldı” değerlendirmesi öne çıkarken ağırlıklı görüş adres olarak BDP’yi gösterdi. AKP’de tutanakların sızdırılması için “2. Oslo” benzetmesi de yapıldı. AKP kurmayları, “metnin doğruluğunun teyit edilmesinin” peşine düştü. Görüşmelerde tutulan tutanaklarla karşılaştırmalar yapılarak yayınlanan tutanağın doğruluğu ölçülmeye çalışıldı. AKP değerlendirmesinde bu konuda kesin bir yargıya varılamamasına karşın, tutanakların “görüşmelerinin tamamını içermediği, kişisel yorum ve analizleri de barındırdığı” iddiaları da dile getirildi.

AKP yöneticileri ikinci olarak da sızıntının kaynağını masaya yatırdı. AKP’de “Başbakan’ın ve partinin elini zayıflatacak donelerin öne çıkarıldığı görülüyor. Hatta anayasa, başkanlık, PKK’lilerin çekilmesinde Meclis kararı gibi ifadelerle muhalefetin sürece karşı argümanlarını güçlendiren ifadeler yer alıyor. Bu da sürece zarar vermek hatta sabote etmek isteyenlerin sızdırdığını gösteriyor” görüşleri dile getirildi.

AKP’de bu konuda en uygun adresin de BDP olabileceği yorumları yapıldı. AKP’de “BDP içinden sürece sıcak bakmayan kesimlerin bu işin içinde olabileceği” iddiaları da ortaya atıldı. AKP’de “İmralı’daki görüşme tutanaklarının yalnızca MİT’te olabileceği” görüşleriyle birlikte, “Tutanaklar BDP’ye de verildi” şeklinde birbirinin tam tersi iki görüş de dile getirildi.

Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise İmralı tutanaklarının sızmasını “Bu ifadelerin çoğu aktaranların spekülasyonudur ama şunun da bilinmesi gerekir; devletin niteliği, milletin vasfı üzerine bir pazarlık yürütülüyor değildir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim