Katalan medyasının önde gelen gazetelerinden Sport, bir dönem Barcelona ve Atletico Madrid forması giyen Arda Turan hakkında vergi suçu iddiasıyla soruşturma başlatıldığını yazdı.

Sözcü’nün derlediği habere göre, Gelirini doğru şekilde vergilendirmediği için Hazine’ye karşı toplam 828 bin Euro borcu olduğu iddia edilen Arda Turan’ın iki farklı suç işlediği öne sürüldü. 2021 yılında Ekonomik Suçlar Savcılığı tarafından yapılan şikayet sonucunda, oyuncu hakkında soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.

Arda Turan İspanya'da alay konusu oldu! 'Bu fizikle...'

MAHKEMEYE ÇIKMA OLASILIĞI VAR

Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı? Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı?

Arda Turan’ın 2015’te 499 bin 740 bin Euro, 2016’da 328 bin 351 Euro vergi kaçırdığı belirtildi. Savcılık, eski milli futbolcunun yükümlülüklerini yerine getirmek bir yana, kişisel gelir vergisinin öz değerlendirmesini bile sunmadığını ifade ediyor. Savcılık ve Eyalet Savcılığı’nın iddianamelerini sunması bekleniyor. Bu nedenle, eski milli futbolcunun mahkemeye çıkma olasılığı var.

Ancak haberde, Arda Turan’ın mahkeme ile anlaşma yoluna giderek gerekli tutarı ödemesi halinde cezadan kurtulabileceği belirtildi.

Bu sezon başında kariyerine nokta koyan Arda Turan, 2011 yılında Galatasaray’dan 13 milyon Euro bonservis bedeliyle Atletico Madrid’e transfer oldu. 4 yıl Madrid ekibinde forma giydikten sonra 2015’te 34 milyon Euro’ya Barcelona’ya giden Arda Turan, 2018’de Başakşehir’e imza atarak Türkiye’ye döndü. 2020’de futbola başladığı kulüp olan Galatasaray’a dönen Arda Turan, kariyeri boyunca birçok şampiyonluk yaşadı.

Arda Turan: Türk futbolunun Avrupa'da en fazla kupa kazanan oyuncusu

Editör: Kerim Öztürk