ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Trabzon'a geçen 3 köy, iki şehri karıştırdı.

Bursa Gümüşhane İli Torul-Kürtün İlçeleri Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Demirci'nin açıklamaları şu şekilde;

Değerli Bursalılar, kıymetli Gümüşhaneli hemşehrilerim;

Gümüşhane'mizin Kürtün ilçesine bağlı Kırgeliş, Bağlama ve Damlı köyleri yaklaşık 10 ay önce yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Trabzon'un Şalpazarı ilçesine bağlandı. Bu duruma Gümüşhane milletvekilleri ve kamuoyu yeterince karşı çıkmadı. Karşı çıkacak olan sesleri de susturma, bastırma yoluna gidildi.

Bursa'da yaşayan Gümüşhaneliler olarak;

Bir kararname ile sınırımız, namusumuzun yer değiştirilmesini asla kabul etmiyoruz. Buna sessiz kalmakta ayrıca dilsiz şeytanlıktır. Gümüşhane siyasileri, iş dünyası, bürokrasisi velhasıl kamuoyu oluşturabilecek her kesimi sınıfta kalmıştır. Cılız seslerle, karşı çıktığını belirtenler olsa da yeterli değildir. Bizler, üzerimize düşen ne ise onu yapmakta kararlıyız. Bursa'dan memleketimiz için talep edilen her türlü desteğe açık çek veriyoruz. Bu meselenin iktidarı, muhalefeti olamaz. Bu meselede siyasi hesap yapılamaz. Birileri, 'rahatımız bozulmasın' der gibi sesini dahi çıkarmıyor. 'Birşeyler yaptık, ettik' deniyor. Fakat ortada var olan soruna dair herhangi bir atılmış adım kesinlikle yok. Konuşmak isteyenlerde bastırılıyor. Biz bu işte farklı şeyler seziyoruz. Bu işte siyasi hesap olmaz dedik ama vatandaş, siyasilere bunun hesabını sorar. Gün birlik günüdür. Dayanışma günüdür. Bu haksızlığa karşı, gasp edilen topraklarımıza sahip çıkmak için aşınmadık kapı bırakmayacağız. Hatadan dönülene kadar susmayacağız. Bahse konu köylerde yaşayan halka gidin sorun! Masa başında toprak devşirmek de ne demek? Herkes haddini, hukukunu bilsin. Gümüşhane'nin toprakları, Gümüşhane'de kalsın. Topraklarımıza hasmi bakanları, göz dikenleri ne biz ne de tarih affeder. En yakın zamanda bu yanlışın son bulacağını umuyor, bir sonraki adımlarımızı saklı tutuyoruz. Kanuni olarak elimizden gelen her türlü mücadeleyi vereceğimize söz veriyoruz. Sandıkta da bu yanlışın hesabının sorulacağını, hemşehrilerimize bu yönde bakmaları için her türlü çalışmayı yapacağımıza söz veriyoruz. Gümüşhane yalnız değildir. Kimse yoksa biz varız. Biz biriz, hep birlikte Gümüşhane'yiz.

Son olarak;

Altın fırtınasının ortasında, Gümüşhane Altın fırtınasının ortasında, Gümüşhane

Kürtün Platform Başkanı Salim Koca'ya ve bu konuda korkmadan yılmadan dimdik duran muhtarlarımıza, Kürtün'ün haklarını savunan hangi partiden olursa olsun encümenlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Konuya dair Kürtün'de yapılacak basın açıklamasıyla ilgili encümenlerimizi ihraç etmekle tehdit edenleri ne tarih ne de Gümüşhaneliler affedecektir. Haklı olduğumuz bu davada toprakları için kimseye boyun eğmeyen encümenlerimize tam destek olarak yanlarında olduğumuzu açık ve net olarak belirtiyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla.
 

kaynak :bursadabugün

Editör: SEFA BUĞRA ŞENEL